Bland årets Piteå Dansar och Ler-bokningar finner vi en av Sveriges största profiler med cirka 2,5 miljoner som följer hennes liv. Under torsdagen hade festivalbesökarna chansen att träffa stjärnskottet NattiD. På plats höll Nathalie en “meet and greet”, sålde merch från sin webbshop och signerade ex av självbiografin. Dessutom gjorde hon en TikTok-video tillsammans med publiken.

För tre år sedan slog Nathalie Danielsson genom på appen TikTok (då kallad Musical.ly), en app där användarna lägger ut videos när de mimar och dansar till låtar. Tack vare ett tips från en vän, var Nathalie en av de första svenskarna att använda appen och efter två månader med dans och mim hade hon fått 100 000 följare.

– Det kändes som dag och natt, berättar influencern som än idag har svårt att begripa att cirka 2,5 miljoner personer följer hennes liv, men tillägger:

Artikelbild

| NattiD blev intervjuad av PDOL:s konferencier på Framtidsscenen. Med sig på sina fanträffar har hon alltid sin mamma, som stod och sålde merch på "Chilla-området". "Mamma har blivit min bästa vän", sa NattiD.

– Jag ser inte mina fans som fans, jag ser dem som mina vänner.

Med den populära profilen på Tik Tok började Nathalie utöka sin kanal till andra sociala medier och fansen följde med. I dag använder hon Instagram, Snapchat och Youtube, medan hon inte lägger lika mycket energi på Tik Tok längre.

På sociala medier är hon känd för att vara öppen med att prata om att vara sig själv och anti-mobbning. Nathalie tycker att det oftast pratas om mobbning i form av statistik och siffror, istället för med och av folk som blivit mobbade. Under åren i skolan var Nathalie själv utsatt för trakasserier och mobbning, vilket ledde till ett självmordsförsök vid 10-års ålder.

– Jag som varit mobbad känner att det är viktigt att öppna upp och berätta att så här är det och så här går det till, förklarar 18-åringen som idag slutat skolan efter många tuffa år och istället arbetar heltid med sociala medier.

Artikelbild

| Många stod i kö för att få ett autografkort och en selfie med profilen NattiD.

Dagligen får profilen meddelande från följare som själva är utsatta för mobbning. Vilket influencern tycker är väldigt tråkigt, samtidigt som hon tycker det känns bra att följarna vänder sig till henne för hjälp.

– Det känns bra att de känner tillit för mig, säger Nathalie som försöker svara på så mycket meddelanden hon kan om mobbning.

Artikelbild

| Av vissa fans fick hon brev och kramar.

Nathalie är aktuell med boken “Jag, NattiD” som släpps i augusti. Men redan igår fick festivalbesökarna chansen att köpa signerade förhandsexemplar av boken. Den handlar om hela hennes uppväxt, tiden som mobbad och vad hon gått igenom. Profilen tycker det känns jättebra att ha fått möjligheten att skriva en bok om mobbningen.

När hon inte reser runt för arbetsmöten eller fan-träffar berättar profilen att hon bara lever som en vanlig tonåring och umgås med vänner, sover eller tittar Netflix. Nathalie berättar att hon är väldigt hemmakär och att det är genom att bara vara hemma och göra ingenting hon laddar upp bäst för allt resande.

Artikelbild

| Fullt upp när besökarna, framför allt unga tjejer, ville få en stund med sin idol.

Hur har det känts inför besöket vid en festival i norra Sverige?

– Jag tycker det har varit jättekul att få komma upp till Piteå, jag tror aldrig jag varit här förut. Även om jag inte hinner se så mycket vid såna här besök, berättar influencern.

Artikelbild

Några direkta framtidsplaner har inte det unga stjärnskottet, förutom att fortsätta med sociala medier.

– Det som händer, det händer.