Skriv en insändare

Tyck till!2020-04-23 23:05

Vill du skriva en insändare? Mejla till insandare@pt.se  eller använd formuläret nedan. Är du inloggad prenumerant är det bara att fylla i formuläret direkt. Är du inte prenumerant kan du kostnadsfritt skapa ett konto och därefter använda formuläret.

Vi har satt upp följande regler för att bli publicerad:

Det går bra att använda en anonym signatur, men redaktionen måste ha skribentens namn, adress och telefonnummer för att vi vid behov ska kunna kontrollera skribentens identitet.

Vi prioriterar lokala och aktuella inlägg. Innehållet ska vara argumenterande och underbyggt av fakta. Texten får inte innehålla angrepp på personer, förtal eller förolämpningar. Skriv i god ton.  
 Vi ger förtur åt insändare undertecknade med namn. Inlägg som är svar på insändare undertecknade av namngiven person måste undertecknas med namn om de innehåller kritik mot skribenten.

I de fall det finns konkreta förslag eller frågor till politiker, myndigheter eller företag så söker redaktören svar vid behov.

De textlängder vi använder oss av är 2500, 1600, 800 och 450 tecken inklusive mellanslag. Vi förbehåller oss rätten att redigera texten samt sätta rubrik, men kom gärna med ett eget rubrikförslag.

Vi förbehåller oss rätten att inte publicera allt inskickat material. Det är upp till redaktören att se till att urvalet blir så relevant och intressant som möjligt, liksom att sätta stopp för ett pågående replikskifte. Vid replikskiften låter vi skribenten till den ursprungliga texten ha sista ordet och skriva en slutreplik.

Med tanke på hur stort inflödet är kan vi inte svara alla som skickar in en insändare.

Insändarskribenten omfattas av källskyddet.