Fyller sommaren med aktiviteter

Balkongprojektet har dragit igång för sommaren. I tisdags var det premiär med häng på Kaleido, där besökarna bjöds på tv-spel, sällskapsspel och massor av fika.

20 juni 2019 12:30

Balkongprojektet är ett feriejobb som ungdomar i Piteå mellan 16 och 18 kan söka. Fyra dagar i veckan anordnar de evenemang som riktar sig till ungdomar från 13 år. Allt är gratis och tar plats på nära avstånd inom centrala Piteå. Niklas Dahlkvist och Sally Berggren är handledare för årets ungdomar, och är förväntansfulla inför sommaren.

– Gensvaret från de ungdomar som varit här har alltid varit positivt, och Balkongprojektet har verkligen vuxit de senaste åren, berättar Niklas som är handledare för tredje sommaren i rad.

Den första gruppen feriearbetare består av tio ungdomar som kommer jobba med projektet under tre veckor. En av ungdomarna är Hanna Fredriksson. För henne är det andra sommaren hon jobbar med Balkongprojektet.

– Det var jättekul förra året, så därför sökte jag igen, säger hon och berättar att det bästa med jobbet är att anordna roliga aktiviteter och att träffa alla som kommer dit.

Tidigare har Balkongprojektet anordnat aktiviteter som spelkvällar, Kaleido-häng och olika sportaktiviteter, men det som verkar locka flest besökare är badkvällar då uppemot 200 ungdomar har deltagit. Hanna berättar att hon tycker att fler ungdomar i Piteå borde upptäcka Balkongprojektet.

– Det är mycket roligare än att sitta hemma själv, här får man träffa nya personer och umgås, säger hon och berättar att hon lärde känna en av sina närmaste vänner genom projektet.

En ungdom som är en van besökare på Balkongprojektet är Amez Aziz som har deltagit oräkneliga gånger i de olika evenemangen.

– Jag kommer hit för att det är jättekul att vara här, man lär känna nya människor och de som jobbar här är alltid väldigt trevliga. Det känns positivt att vara här, berättar han och säger att det alltid finns något roligt att göra på evenemangen som anordnas.

Amez har själv aldrig jobbat med projektet men har lyckats skaffa nya vänner både bland de som jobbar och besökarna genom att delta i många av aktiviteterna.

– Det bästa med Balkongprojektet är när man sportar tillsammans, menar han och uppmanar andra unga i Piteå att besöka någon av evenemangen som anordnas.

Under sommaren väntar en rad roliga aktiviteter som fotbollsturnering, tacokväll och kvällsbad. För att veta mer om kommande evenemang finns de att följa på Instagram, Snapchat och Facebook där de uppdaterar inför evenemangen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hanna Lindmark

Ämnen du kan följa