Appar som underlättar studierna

När veckor med prov och tentor sköljer över en kan det vara svårt att hålla studiemotivationen ovanför ytan, som tur är finns det många applikationer som kan rädda en från att drunkna. Vi på UNG har listat fyra flitiga appar!

12 april 2019 12:00

Minska din mobilanvändning

Forest

Pris: En tjuga

Finns på AppStore och Google Play

I appen planterar du ett träd som börjar att växa, var träd tar sin tid på sig, men om du använder mobilen till något annat innan trädet växt klart dör det. Om du däremot låter trädet växa klart kan du tjäna virtuella pengar, som du kan spendera på att få riktiga träd att bli planterade. Ett bra knep för att öka ditt fokus och miljötänk!

Bär med dig Post-It lapparna i mobilen

Post-It Plus

Pris: Gratis

Finns på AppStore

När det är dags för att välja uppsatsämne eller spåna i ett grupparbete kan Post-It lappar kännas effektiva att arbeta med. Genom denna applikation slipper du att köpa in och använda en mängd papper, här kan du ha allt i mobilen! Om du råkas ha kvar några analoga lappar kan du fota av dem, så digitaliserar appen dem.

En privatlärare digitalt i mobilen

Mathleaks

Pris: Gratis (vissa funktioner

kostar)

Finns på AppStore och Google Play

Studerar du matematik på högstadiet, gymnasiet eller Komvux? Då är den här appen något för dig! Appen hjälper dig med knepiga lösningar i din mattebok genom att utförligt och pedagogiskt redovisa uträkningar. Appen innehåller dessutom test som du kan öva på inför läxor och prov.

Ett rikare studentliv

Mecenat

Pris: Gratis

Finns på AppStore och Google Play

Ibland behövs det helt enkelt en paus! Mecenat är en applikation fylld av studentrabatter för alla studenter på gymnasiet och vid CSN-berättigade vidareutbildningar. Via Mecenat kan du få rabatt på allt från en ny dator, streamingtjänster till klädbutiker och uteluncher!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Agnes Hansius