Väljer firande före läger

Nu åker Piteå Elit på säsongens första läger. Men Charlotte Kalla följer inte med. "Det blir en annorlunda uppladdning för mig", säger hon.

25 april 2019 13:35

Det är inte så dramatiskt som det kan låta.

– Jag ska fira min syster som fyller 30 år.

Cecilia heter hon.

Piteå Elit åker till Saxnäs några dagar. Charlotte Kallas försäsong får vänta några dagar.

– På måndag inleder jag sommarträningen hemma i Sundsvall.

Känslan?

– Jag känner mig jättepeppad och taggad. Ledigheten har varit bra, nu ser jag fram emot lite mer rutiner.

Kommer träningsupplägget bli annorlunda?

– Jag ska träffa Stefan och Magnus nu och diskutera sådant. Det ser jag fram emot väldigt mycket. Vi ska diskutera det som har varit och ta avstamp mot vad som blir framåt, säger Charlotte Kalla.

Stefan Thomson och Magnus Ingesson är landslagstränarna från Piteå.

Piteå Elits Sofia Henriksson har haft några tuffa år med sjukdomar och skador. Förra sommaren bröt hon först bröstbenet i en cykelkrasch. Under hösten ådrog hon sig sedan dubbla handledsfrakturer.

Det gjorde att Piteåbon fick ägna säsongen åt att komma tillbaka – och så blev det med besked i slutet av säsongen.

Då vann hon både i Volkswagen cup och NSD classic.

Viktiga. Kanske avgörande lopp inför den fortsatta karriären.

– Det var jätteroligt få avsluta säsongen på det sättet. Tror aldrig...inte senaste åren i alla fall, att jag har kunnat avsluta säsongen med en sådan bra känsla och har kunnat gå in med den i sommarträningen. Det har annars varit så mycket strul och blivit att avsluta säsongen med huvudet nere, nu får jag ha det uppe i stället vilket känns jätteroligt.

Henriksson, 25, lyser av glädje kring säsongsavslutningen.

– Det här betyder verkligen mycket att ha med i bagaget. Det är en trygghet som visar att jag är på väg åt rätt håll även om jag har stött på mycket hinder på vägen. Jag hoppas verkligen få vara hel under sommarträngen, det var många år sedan sist.

Håller du dig ifrån cykling?

– Nej, jag tycker det är kul att cykla. Men jag ska hålla mig på hjulen.

Sofia Henriksson har tidigare placeringar topp tio i världscupen, men det är några år sedan. Nu kan hon vara på gång igen.

– Det känns tryggt med Stefan (Thomson) och hela tränarbiten. Vi har hittat en linje som vi tror på. Nu kom kvittot i och med utdelningen, det är skönt efter alla motgångar.

Närmast väntar lägret i Saxnäs och åkning på snö. Sedan en veckas semester för Henriksson innan det blir fullt ös igen med sikte på vintern.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Sandberg

Ämnen du kan följa