Värmde upp med guld

I dag åker Reneé Lindkvist till karate-VM i Tokyo.I helgen värmde hon upp med att ta guld i distriktsmästerskapet.– Formen är okej, men jag är inte helt nöjd, sa hon.

Inyon Karateklubb, från Piteå, nådde stora framgångar i DM som genomfördes i Sävast. Gustav Bergstedt (till vänster) tog två guld, Renée Lindkvist ett guld, Annette Engman ett silver och Patrik Engman brons och silver.
?Foto: Annette Engman

Inyon Karateklubb, från Piteå, nådde stora framgångar i DM som genomfördes i Sävast. Gustav Bergstedt (till vänster) tog två guld, Renée Lindkvist ett guld, Annette Engman ett silver och Patrik Engman brons och silver. ?Foto: Annette Engman

Foto:

PITEÅ2014-10-13 18:37

DM (vuxna) och lilla DM (barn upp till 13 år) genomfördes i Sävast med Bodens Karateklubb som arrangör.

Inyon Karateklubb, från Piteå, deltog i lilla DM med sju barn i kata och fem av dessa deltog även i kumite.

Tillsammans lyckades de knipa hela sex guldplaceringar och tre brons.

Guld och brons

Emma Sandqvist, som deltog för första gången i klassen flickor 8 år, tog guld i båda sina klasser. Det gjorde även Mikael Eriksson som är en van tävlare, han deltog i pojkar 11 år.

Ett guld och ett brons togs av Marcus i klassen pojkar 9 år, Joel Bergman som tävlade i samma klasser som Marcus fick brons i båda varav det ena delades med Marcus. Arina Nilsson deltog i kata klass flickor 11 år och gick segrande från mattan med ett guld. Utöver dessa tävlade även Celine Karlsson och Emil Engberg.

Ont i ett knä

Renée Lindkvist, som PT-sport nyss skrivit om, deltog i kumite damer juniorer och tog hem guldet efter att ha vunnit båda sina matcher.

– Det hade varit kul att få möta fler. Men det är aldrig tråkigt att vinna, sa hon.

Hon hade först inte tänkt delta i DM eftersom hon har haft ont i sitt vänstra knä. Men det blev ändrade planer.

– Jag var väldigt osäker på om jag skulle våga chansa på grund av knäet. Men jag kände mig nog bra för att prova.

Till VM i dag

I dag åker hon till karate-VM i Tokyo tillsammans med sina syskon och klubbkamrater Beatrice och André.

Och Renée Lindkvist tycker att det var bra att få en tävling i kroppen innan det stora äventyret.

– Nu fick jag känna på hur formen är. Den var okej men jag är inte helt nöjd. Jag var lite seg. Jag hade velat vara lite kvickare, sa Renée Lindkvist.

Hennes knä är det bättre med nu.

– Jag har lite känningar fortfarande men det ska nog gå bra.

Äldst i DM

Gustav Bergstedt deltog i Kata herrar juniorer och kata herrar seniorer. Han tog hem guldet förtjänstfullt i båda klasserna.

I kata herrar seniorer deltog även Patrik Engman som tog brons i den klassen. Han tog även hem silvret i klassen kumite herrar +84.

Sista deltagaren i DM var Annette Engman, äldst i årets DM med sina 45 år. Hon deltog i Kata damer seniorer där hon lyckades vika knät i sin andra kata match och blev diskad. Hon deltog även i kumite damer +68 och där blev det en silverplacering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om