Talang flyttas upp till Piteås a-lag

Piteå IF har klart med nionde pusselbiten i lagbygget då 18-årige talangen Ruben Andersson får en plats i a-laget.

Ruben Andersson klar för spel i Piteå IF:s a-lag.

Ruben Andersson klar för spel i Piteå IF:s a-lag.

Foto: Piteå IF

Piteå2019-11-09 15:09

Den lovande centrala mittfältaren Ruben Andersson har under dagen kritat på ett kontrakt över säsongen 2021. Ruben har spenderat de tre senaste åren i utvecklingslaget där han haft en längre skadeperiod pga ett benbrott men kom tillbaka starkt under hösten.

- Ruben är en spelare som med all säkerhet redan varit uppflyttad i herrtruppen under säsongen 2018 om han inte drabbats av sin oturliga skada. Han har under sina inhopp i herrlaget, mot topplagen Skellefteå FF och Friska Viljor, visat att han absolut har i division 2 att göra, säger sportchefen Jens Hedström.

Ruben har matchats in sporadiskt i utvecklingslaget under senare delen av säsongen och spelade tolv matcher och gjorde ett mål i division 4. I division 2 blev det två inhopp där Ruben imponerade på ledarstaben.

- Ruben är en passningsskicklig spelare och en duktig beslutsfattare med bollen, trots att han under hösten matchat och tränat med herrlaget har han sällan tappat bollen utan haft en hög procent i antal lyckade aktioner. Får Ruben fortsätta sin utveckling som han haft under hösten ser jag med all säkerhet en framtida fältherre på mittfältet, säger Jens Hedström.

- Ruben har imponerat på oss i ledarstaben och spelartruppen och det har varit ett enkelt beslut för oss att erbjuda Ruben ett a-lagskontrakt. Vi ser tillsammans med Ruben framemot säsongen 2020 och vad vi kan uppnå.

Spelare under kontrakt: Victor Pettersson, Andreas Grimstad, James Burgin, Pontus Sundqvist, Sia Jamehdar, Ruben Andersson, Johannes Lidström, Dawit Grmay, Glorie Kabundu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!