Medaljer i karate till Inyon

Sju deltagare från Inyon Karateklubb i Piteå åkte ner till Stockholm för att tävla. De kunde återvända med ett silver och ett brons i bagaget.

YNGRE. Inyons deltagare i Stockholm: Markus Eriksson, Jasmin Kilic Lindström, Alma Engberg, Urumi Oguma och Mikael Eriksson. I heglen tävlar de i DM på hemmaoplan.

YNGRE. Inyons deltagare i Stockholm: Markus Eriksson, Jasmin Kilic Lindström, Alma Engberg, Urumi Oguma och Mikael Eriksson. I heglen tävlar de i DM på hemmaoplan.

Foto: Privat

PITEÅ2016-11-25 08:49

Förra helgen åkte pitegänget till Björn Grünstein Memorial Cup. Tävlingen arrangeras för att hedra minnet av sensei Björn Grünstein som dog i cancer år 2013.

Jasmin Kilic Lindström, Alma Engberg och Urumi Oguma gjorde sin första tävling utanför Norrbotten. De tävlade alla tre i kata (rörelsemönster) 10-13 år, men i tuff konkurrens och lottning blev de utan medalj.

– Det var kul att flyga, hotellet var fint och pizzan vi åt efter tävlingen var jättegod. Vi skulle gärna åka hit någon mer gång, sa de glada tjejerna.

Bröderna Mikael och Markus Eriksson tävlade i kata pojkar 10-13 år. De fick möta varandra i semifinalen där storebror Mikael vann bronset.

Robin Sandqvist tävlade i kumite (fighting) yngre juniorer där han fick se sig besegrad i första matchen.

– Det gick inte så bra för min del, jag känner att jag hade kunnat göra en bättre insats, sa en besviken Robin.

Gustav Bergstedt tävlade i kata seniorer där han efter poängbedömning fick en välförtjänt silverplats. Han var också med i kumite juniorer och hamnade precis utanför prispallen.

– Jag hade inga stora förväntningar på kumiten eftersom jag är mer en katautövare. Jag är dock väldigt nöjd med ett silver, sa Gustav.

Inyons ungdomar får en ny chans att tävla redan nu i helgen då klubben arrangerar DM i Piteå.

– Med tanke på att så få karatetävlingar anordnas i norr ser vi extra mycket fram emot vårt DM, säger tävlingsansvarige Roger Bergstedt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om