Fixar NHL-fest i Hemmingsmark

Piteå Hockeys lagbygge fortsätter. Idag blev det klart med forwarden Petter Widmark.Han flyttar från Uppsala till Hemmingsmark – där han fixar en hockeyfest med NHL-stjärnor i juli.– Jag har mycket att se fram emot just nu, säger 25-åringen.

Petter Widmark

Petter Widmark

Foto: Privat

PITEÅ2015-06-11 20:50

Han är född i Boliden, hockeyuppfostrad i Skellefteå. Som senior har han spelat i Östersund, Enköping och Arlanda.

– Vi mötte ju Piteå i allettan i vintras. Men det var ju inte direkt kul att åka upp och ha släkt och familj på plats när vi förlorade med 8–1, säger han och skrattar åt eländet.

Att Piteå Hockey hörde av sig passade riktigt bra för Petter Widmark i det här läget.

– Att bo i lägenhet, en tvåa på tredje våningen utan hiss, i Uppsala med sambo, barn och hund... det är kanske inte helt optimalt.

Så flyttlasset går till ett hus i Hemmingsmark veckan efter midsommar.

– Jag var sugen att flytta norrut igen och då det dök upp en chans att spela med Piteå... det passar helt enkelt jäkligt bra för mig just nu. Det känns riktigt roligt.

Lojal lagspelare

Han känner flera av spelarna i PHC sedan förut.

– Jag har ju spelat med Linus Styrman och Fredrik Bergdahl. Dessutom spelade jag faktiskt en match med Piteå under juniortiden i Skellefteå.

Så sant. Säsongen 2009-10 noterades Widmark för en match i PHC-tröjan.

Dina förväntningar?

– Det är alltid svårt sätta upp ett mål så här tidigt. Men vi måste ju i alla fall ta oss till allettan till att börja med. Det roliga är att nivån på division 1 blivit väldigt bra, det blev ett lyft med allettan, säger Widmark som svarade för 24 poäng på 33 matcher förra säsongen.

Piteås klubb- och sportchef Jonatan Glader:

– Det känns riktigt bra att få in Petter, en lojal lagspelare som alltid arbetar hårt och är välskolad från sin tid i Skellefteå AIK. Jag tror att vi kommer få ihop en stark trupp utifrån den budget vi jobbar med.

Fem NHL-proffs

Inte nog med att Piteå har värvat en ny forward. Petter Widmark har visat sig vara rena festfixaren.

Onsdag 22 juli kommer nämligen ett antal stjärnor från både NHL och SHL att samlas i Hemmingsmark för att dra på sig hockeyutrustningen.

– Det blir en turnering i inlines. Det började som en enkel idé, jag tänkte bjuda hit några kompisar för att spela och grilla efteråt. Men nu har det växt ordentligt, säger Petter med ett leende.

Skellefteå AIK ställer upp med ett lag, eventuellt kommer ett juniorgäng därifrån också. Piteå Hockey har med både ett senior- och juniorlag. Och fler kan det bli.

Klara NHL-spelare som ska vara med är:

n Adam Larsson, New Jersey Devils.

n Tim Erixon, Toronto Maple Leafs

n David Rundblad, Chicago Blackhawks.

n Oscar Lindberg, New York Rangers.

n Melker Karlsson, San Jose Sharks.

Hjärtebarnsfond

Dessutom Martin Lundberg, Niclas Burström, Adam Pettersson och flera andra spelare med anknytning till Skellefteå AIK.

– Och så jag då, men jag drar kanske inte så mycket publik, skrattar Petter Widmark.

Förutom matcherna på Hemmingsmarks multiarena, där det ska byggas läktare runt rinken, blir det försäljning och lotterier och annat som ska dra in pengar.

Överskottet går till Hjärtebarnsfonden.

– Jag hade en bror som dog då han var ett år efter ett hjärtfel. Så det känns bra att göra nåt kul som även gör nytta.

David Rundblad (5) kan bli Stanley Cup-mästare med sitt Chicago Blackhawks nästa vecka. I juli kommer NHL-stjärnan till Hemmingsmark för att spela en inlinesturnering.
David Rundblad (5) kan bli Stanley Cup-mästare med sitt Chicago Blackhawks nästa vecka. I juli kommer NHL-stjärnan till Hemmingsmark för att spela en inlinesturnering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!