Mor och dotter i toppen

Norrländska mästerskapen i orientering har avgjorts i Sundsvall.Två av medlemmarna i familjen Andersson fick fina placeringar i långdistansen.Mamma Susanne Andersson vann damer 45 och dottern Anna Andersson blev tvåa i flickor 10.

Här är två glada orienterare som tävlade i Norrländska mästerskapen. Susanne Andersson vann långdistansen och blev trea i medeldistansen i damer 45. Dottern Anna Andersson tävlade i flickor 10 och blev tvåa i långdistansen.

PITEÅ 2010-08-19 06:00
Både Susanne Andersson, 46 år, och dottern Anna Andersson, 9 år, tävlar för Piteå IF. Och det blev en rolig helg i Sundsvall för dem.
Susanne Andersson vann damer 45 i långdistansen.
- Jag fick till ett perfekt lopp. Det gick bra att springa och hitta kontrollerna. Jag är jättenöjd.
Hon blev även trea på medeldistansen.
Dottern Anna Andersson, 9 år, tävlade i damer 10 och blev tvåa i långdistansen.
Men det skiljde inte mycket upp till ettan - endast tio sekunder.
- Det var en väldigt enkel bana, säger Anna Andersson.
"Väldigt nervös"
Efter att hon sprungit i mål blev det väntetid på besked om hur det gått.
- Jag startade tidigt och hon som vann sent. Det blev väldigt nervöst att vänta, säger Anna Andersson.
Och extra roligt var det när hon senare fick det glada beskedet om en andraplats.
- Jag blev väldigt glad. Det hade varit roligt att vinna men att bli tvåa är ju bra.
Även Ann Persson, Piteå IF, tävlade i Norrländska mästerskapen i damer 70. Hon blev tvåa i långdistansen och trea i medeldistansen.
Etta, tvåa och trea
Från Arvidsjaurs OK deltog Birger Lundberg, 70 år, i herrar 70 och han lyckades riktigt bra.
Han vann sprinten, blev tvåa i medeldistansen och trea i långdistansen.
- Sprinten gick kanonfint. Jag missade bara tio sekunder på hela banan, så det gick som på räls, säger han.
"Svår terräng"
Däremot blev det tuffare i både medeldistansen och långdistansen.
- Där var det svår terräng. I medeldistansen gick det bra från början sen strulade det vid sjätte kontrollen. I långdistansen strulade det redan vid första kontrollen. Jag var inte riktigt med.
Men med tre bra placeringar kan Birger Lundberg inte vara annat än tillfreds.
- Jag är helt klart nöjd. Det är ingen tvekan om det, säger han.
Klubbkompisen Per-Anders Brännström, blev tvåa i långdistansen, herrar 70.
Även kvinnliga orienterare från Arvidsjaurs OK deltog i Norrländska mästerskapen.
Anna Gustafsson blev trea i medeldistansen och etta i öppen 7. Ida Gustafsson blev etta i ungdom 2 i långdistansen och Hilma Gustafsson blev godkänd vid inskrivningen i både medeldistansen och långdistansen.