Fredrik - ny huvudtränare för Wibax Patriots

Hösten kryper allt närmare vilket innebär att innebandysäsongen inte är långt borta. Wibax Patriots har börjat rusta upp inför seriespel i division 1. Inför säsongen har laget klart med en ny huvudtränare - Fredrik Norberg, 38 år.

Fredrik Norberg (närmast kameran) blir huvudtränare för innebandylaget Wibax Patriots som spelar i division 1. (Arkivbild)

Fredrik Norberg (närmast kameran) blir huvudtränare för innebandylaget Wibax Patriots som spelar i division 1. (Arkivbild)

Foto: Björn Lindberg

PITEÅ 2010-08-14 06:00
Fredrik Norberg är en bekant person inom innebandyn.Bakom sig har han flera säsonger som spelare och tränare för Piteå IBF, Tendens, Wibax och Wibax Patriots.
Senast han var involverad inom innebandyn var säsongen 2008/2009.
- Jag hoppade in efter halva säsongen istället för tränaren Anders Lindblom som fick jobb på annan ort, berättar Fredrik Norberg.
"Det känns motiverande"
Men nu är han tillbaka vid sidan av planen igen. Kommande säsong blir han huvudtränare för Wibax Patriots A-lag. Han tar över det uppdraget efter Anders Lindblom.
- Förra säsongen var jag helt borta från innebandyn så det känns motiverande, säger Norberg.
Innebandyn lockade
Men trots att han inte var med förra säsongen så lockade innebandyn honom.
- Tränarfrågan var redan löst men jag hade suget mer eller mindre, men det hade inte fungerat. Jag har småbarn, renoverade huset och jobbade. Det var orealistiskt att hinna med innebandyn då. Men nu blir det lättare att hantera, säger han.
Nöjd och belåten
Erik Marklund, ordförande för Wibax Patriots är nöjd och belåten med den nye tränaren.
- Han är rutinerad och skicklig men även väldigt meriterad. Det är ett jättebra val.
Den tidigare målvakten Jonas Mörtsell är högst aktuell som assisterande tränare.
Dock är inget klart i dagsläget.
- Jonas skadade sig ifjol och slutade som aktiv spelare men han ville fortsätta med innebandyn och blev ledare för division 3-laget. Det är en bra kille som vi tror mycket på. Han är ambitiös och brinner för innebandyn, säger Erik Marklund.
Nytt seriesystem
n Ännu en ledare är på gång till laget och just nu arbetas det för fullt med att sy i hop truppen.
n Inför kommande säsong har innebandyserierna gjorts om och Allsvenskan har tillkommit som en serie.De åtta bästa division 2-lagen från ifjol bildar division 1 och där ingår Wibax Patriots.
n Wibax Patriots spelar sin första seriematch mot Jemtland Innebandy den 2 oktober på bortaplan.
n Robert Norberg och Peter Eriksson kommer att ansvara för division 3-laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om