NHL-meriterad fransman klar för Luleå

Luleå Hockey värvar in en ny back inför andra delen av säsongen – 30-årige Yohann Auvitu från Frankrike.

Yohann Auvitu i NHL-laget Edmonton Oilers orange tröja.

Yohann Auvitu i NHL-laget Edmonton Oilers orange tröja.

Foto: Jason Franson

Luleå kommun2020-01-13 21:47

Yohann Auvitu är en fransk landslagsback som flyttade till Finland som junior. Därefter har det varit spel i både NHL och KHL. För ungefär ett år sedan skadades han och har efter operation rehabiliterat sig. Nu är han redo att göra comeback och avsluta säsongen tillsammans med Luleå Hockey.

– Det känns jättekul. Jag har sett de senaste matcherna som laget har spelat och ser verkligen fram emot att ansluta till laget för att komma igång med både träningar och matcher, säger fransmannen och fortsätter.

– Och det är en sak jag verkligen vet efter ett år utan matcher och det är att jag är riktigt sugen på att få spela hockey igen. Jag har tränat på bra på egen hand men vet samtidigt att det kommer ta lite tid att hitta tillbaka till känslan och att komma in i samma matchtempo som alla andra. Så det gäller att vara både tålmodig och smart till en början.

Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson är nöjd med nyförvärvet:

– Det känns spännande att Yohann kommer in i laget inför avslutningen av grundserien och det efterföljande SM-slutspelet. Han är en rutinerad tvåvägsback som när han väl är inne i allt kommer att kunna spela både numerära över- och underlägen.

– Han opererades för nästan ett år sedan och har inte spelat några matcher sedan dess. Så vi kommer ge honom tid att träna ikapp och komma in i både matchtempo och vårt spel. Vi tänker långsiktigt med honom och känner att det här är en jättebra chans för både Luleå Hockey och för honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!