Under helgen spelades distiktslagsturneringar i fotboll för pojkar och flickor födda -93. Norrbottens länslag lyckade bra, både tjejerna och killarna gick vidare i slutspelet.

Vi börjar med Norrbottens killar som spelade Cup Byggnads.
Fem spelare från Piteå IF var kallade: Petter Öhman (mittback), Oscar Åberg (forward/yttermittfältare), Anton From,(yttermittfältare), Tobias Modig (innermittfältare) och Henrik Millbert (ytterback).
Under helgen spelade Norrbotten två matcher och det blev en vinst och en oavgjord.
Matchen mot Västerbotten slutade 2-2.
- Spelmässigt var vi det bättre laget i ungefär 70 minuter. Jag är nöjd med kryss.
-  Försvarsspelet var bra, vi vann mycket på mitten och vi spelade aggressivt, säger länslagsledaren Peter Grape.
Bästa Piteåspelaren i den matchen var högerbacken Henrik Millbert. Han tvingades dock utgå sista tjugo minuterna på grund av kramp.
Missade straffar
Andra matchen spelades mot Ångermanland och den matchen vann Norrbotten med 2-1.
-Vi spelade bättre mot Ångermanland än mot Västerbotten och vi skapade mycket framåt. Tyvärr missade domaren två klara straffar, den ena efter hands och den andra var en rejäl fällning i straffområdet.
Men det blev vinst trots allt och det första målet gjordes av Piteåkillen Anton From.
Snyggt mål
-Han gjorde det i slutet av första halvleken. Det var ett psykologiskt viktigt mål. Han skar in från kanten och satte bollen i bortre burgaveln. Det var riktigt snyggt.
Anton From och klubbkompisen Petter Öhman tillhörde de bästa spelarna i den matchen.
Grape sammanfattar helgen:
- Spelmässigt är jag riktigt nöjd. Det kändes även bra att det offensiva spelet fungerade. Vi har haft lite problem med det tidigare, framför allt med målskyttet, men nu gjorde vi fyra mål så det var skönt.
Kvartsfinal nästa
I och med helgens resultat gick Norrbotten vidare till kvartsfinalen som spelas 5-7 februari.
Det är ännu oklart vart kvartsfinalen kommer att spelas och vilket motstånd det blir.
-  Det känns jättekul att vi lyckats ta oss till kvartsfinal. Och det är en fjäder i hatten för killarna, säger Grape.
Vinst och förlust
Nu över till tjejerna som spelade Cup Kommunal.
I Norrbottens lag var fyra tjejer från Piteåorten kallade: Anna Bergström (yttermittfältare) Blåsmark/Svensbyn, Lisa Bergdahl (innermittfältare) Infjärdens SK, Malin Johansson, (ytterback) FC Norrsken och Stina Grahn (mittback) Sikfors SK (bilden).
Tjejerna mötte precis som killarna både Västerbotten och Ångermanland.
Mot Västerbotten blev det förlust med 1-2.
- Det kändes surt. Vi var det bättre laget, men det är ju målen som räknas. Försvarsspelet fungerade inte alls, säger länslagsledaren Eric Utter.
Gedigen insats
Mot Ångermanland blev det en övertygande seger, 4-0.
- Vi gjorde en gedigen insats och höll ihop laget mycket bättre än vad vi gjorde mot Västerbotten.
En som svarade för en bra insats i den matchen var Lisa Bergdahl, (innermittfältare) Infjärdens SK (bilden).
-Hon svarade för ett piggt och friskt inhopp. Hon ska vara nöjd, säger Utter.
I och med helgens avancemang gick Norrbotten vidare till slutspelet i Arcushallen den 5-7 februari. Det är fortfarande oklart vilket motstånd det blir.
- Det är kul. Det var ju ett tag sedan Norrbotten gick vidare i slutspelet, säger Utter.