Under fem säsonger var hon lagkapten i Hammarby i så väl damallsvenskan som Elitettan.

Totalt har Ekblom spelat 60 matcher i högsta serien.

Efter den senaste säsongen lade hon egentligen av. Men det har ändå blivit fyra matcher för Södersnäckorna i division 1.

Nu är mittfältaren klar för spel i Piteå IF säsongen ut.

– Det var lite oväntat när Piteå hörde av sig, men det känns fantastiskt spännande och kul att få spela med regerande mästarna. Det verkar vara ett härligt gäng och jag har fått en jättebra bild av föreningen. Jag har ju mött Piteå flertalet gånger och vet hur tufft det är att möta laget, så det känns skönt att få spela med Piteå istället för mot dom. Jag ska försöka bidra med det jag kan och jag hoppas att vi ska kunna försvara guldet och prestera bra i Champions League i höst, säger nyförvärvet.

Piteå IF:s sportchef Leif Strandh ville stärka numerären i truppen:

– Då vi haft bekymmer med skador under våren började vi titta över möjligheterna att få in en spelare till i truppen inför hösten. Olgas namn var det första som kom upp utifrån den profil vi sökte. En spelare med erfarenhet från damallsvenskan och kan spela på flera positioner. Vi är väldigt glada att vi kom överens så snabbt. Det var ju inte helt självklart då Olga så sent som i höstas valde att avsluta sin fotbollskarriär på högsta nivå. Nu ser vi fram emot att Olga ansluter till truppen i början av juli och så snabbt som möjligt kommer in i lagets sätt att träna och spela.