Vill man vitsa till det kan man hävda att Jenny och Cash Ém fixade cashen. Ekipaget vann nämligen V65-6 och innan det loppet hade lärlingen Jenny Engfors redan kört hem ett annat V65-lopp när chefen Hanna Olofsson var avstängd. Hon serverade nämligen 4-årige talangen Anchor Man ett drömlopp i V65-2 och hästen tackade genom att spräcka segernollan efter en tuff upploppsfajt med ledande Weasel W.F (Roger Nilsson).

-Jag hade mer att köra med där. Det såg kanske hårdare ut i mål från sidan än vad det var, förklarade Jenny.

Att kalla Jenny Engfors för en lärling är egentligen en sanning med modifikation. Hon tillhör enligt många gräddan av kuskar i norr.

Artikelbild

| Cash Ém efter segern i V65-6.

Hemmahästarna och kuskarna hade en fin eftermiddag under premiärdagen. Fyra av de sex V65-loppen vanns av hästar tränade i Boden.

Gunnel Fredriksson och 4-åriga stoet Elsaonvacation stod för omgångens storskräll.

-Det kanske behövdes en ”vacation” för både mig och Elsa”, skrockade hon efter segern med 22-oddsaren i V65-3.

Nyblivna 60-åringen Fredriksson var nyss hemkommen från födelsedagsfirande och semester utomlands. Tillsammans med Elsaonvacation var ekipaget streckat på blott 2,9 procent av de inlämnade V65-kupongerna.

Hemmaseger blev det också i V65-4 där 7-årige Yakari (Krister Söderholm) spurtade ned motståndet efter ett vasst slutvarv i spåren från köposition. Söderholm körde hem en dubbel liksom catchdriverkollegan John Östman. Söderholm vann även kallblodsloppet, lopp 8 med Järvsögrej och Östman öppnade V65-spelet med Electric Eye Am och ramade in tävlingskvällen med Omaha Broline i evakueringsloppet.

-.