Hockeyfesten lördag 27 juli, till förmån för skadade spelaren Tobias Forsberg, har vuxit till oanade höjder.

Sedan tidigare har världskända namn som Mikael Renberg, Tomas Holmström, Mattias Öhlund, Daniel Sedin, Viktor Arvidsson och Victor Hedman tackat ja till att vara med.

Nu är det klart att den störste av alla, Nicklas Lidström, kommer till Piteå för att spela veteranmatchen.

Artikelbild

| Svenska mästarinnan Emma Nordin kryddar hockeyfesten i Piteå tillsammans med klubbkompisen i Luleå, Johanna Fällman.

– När vi kom på idén att göra välgörenhetsmatcherna för Tobbe (Forsberg) hoppades vi förstås att många stora namn skulle komma. Men det här har till och med överträffat våra förväntningar, säger Lasse Hurtig, en av initiativtagarna.

– Det är fantastiskt hur folk vill ställa upp och komma hit, fortsätter Hurtig.

Nicklas Lidströms meritlista är i princip oslagbar. 49-åringen spelade över 1800 matcher i NHL och Stanley Cup, fick lyfta mästarpokalen med sitt Detroit Red Wings fyra gånger – 1997, 1998, 2002 och 2008.

Lidström utsågs dessutom till världens bäste back i och med utmärkelsen Norris Trophy i NHL under hela sju (!) säsonger mellan 2001 och 2011.

En enda spelare genom världshistorien har fått fler utmärkelser (8) – ingen mindre än självaste Bobby Orr.

Jo just det. Lidström har förstås vunnit både VM och OS också.

Och fler namn har blivit klara till hockeyfesten, kul nog dyker det även upp några riktigt vassa damspelare. Lagen kryddas med landslagsspelarna och svenska mästarna Johanna Fällman och Emma Nordin.

Två proffsdomare dömer – förutom Linus Öhlund från Älvsbyn även Tobias Björk från Boden. Och på linjen kommer VM- och OS-domaren Gabriella Grahn från Älvsbyn.

Är ni klara med alla spelare nu?

– Det kan bli något känt namn till. Jag och Lasse (Lindgren) ska sätta oss ner i morgon och gå igenom alla spelare och vilka som ska spela i vilket lag i de två matcherna. Det här kommer att bli riktigt häftigt, säger Hurtig.

Biljettförsäljningen, främst via sociala medier, har börjat och tagit rejäl fart.

– Klart är att det blir minst 1500 personer som kommer, vi får väl se hur många till slut, jag tror att LF Arena rymmer 2600 åskådare, säger Hurtig.