Vinst och förlust, MG

MG/Arvidsjaur fick känna på både att vinna och förlora i helgen. Borta mot Vindeln i lördags blev det förlust, 1-4, segern kom hemma mot Vännäs i går söndag med samma siffror, 4-1.

Olof Rehnfeldt hade en svettig eftermiddag i söndags, när han storspelade och motade 38 av de 39 skott som Vännäs avlossade mot MG/Arvidsjaurburen.

ARVIDSJAUR2008-11-10 06:00
- Jag är nöjd med helgen, summerar Andreas Davidsson, MG/Arvidsjaurs tränare.
MG/Arvidsjaur var inte riktigt med från start i lördagsmatchen i ishockeyns division 2 norra B.
- Vi var lite kort om folk och vi började lite lojt och de fick tidigt en 2-0-ledning. Och då var det uppförsbacke, säger Andreas.
MG/Arvidsjaur stretade emot bra men föll till slut med 4-1.
- Vi gjorde en jämn match, hade 31 skott på mål Jag tycker att vi gjorde en okej insats.
Fint målvaktsspel
I gårdagsmatchen gick det bättre.
Två bra målvakter spikade igen i första perioden. I början av andra lyckades MG/Arvidsjaur ta ledningen, men matchen var långt ifrån avgjord.
I slutet av andra perioden pressade Vännäs intensiv t för en kvittering.
- Vi blev lite för ivriga ett tag där, säger Andreas Davidsson.
Två snabba mål i början av tredje perioden förde MG/Arvidsjaur fram till en tremålsledning. Det greppet släppte laget inte och vann till slut en rättvis och klar seger.
- Gediget jobb rakt igenom, konstaterar Andreas Davidsson.
MG/Arvidsjaurs främsta i hemmamatchen mot Vännäs var målvakten Olof Rehnfeldt, Thomas Åhman och Anton Resin. Kul också att se ungdomarna som till exempel Max Lundgren, född 1993, respektlöst ta för sig på isen.
Vännäs främsta var målvakten Simon Johansson och Mika Tuomikoski.
Målen
Mot Vindeln: Johan Roth. Mot Vännäs: Anton Brännström, Kim Lundgren, Thomas Åhman, Jesper Grahn.