Riksfinal för Sonja och Ulrica

Arvidsjaurs Golfklubbs Sonja Lindman och Ulrica Lundgren är klara för riksfinal i Red Tee Cup, landets största golftävling för kvinnor.I måndags blev de tvåa när regionkvalet avgjordes på Veckefjärdens GK utanför Örnsköldsvik.

Ulrica Lundgren (bilden) och Sonja Lindman, Arvidsjaur, nådde riksfinalen.

Ulrica Lundgren (bilden) och Sonja Lindman, Arvidsjaur, nådde riksfinalen.

Foto: Staffan E Johansson

ARVIDSJAUR2008-08-27 06:00
Red Tee Cup är en partävling, spelformen i regionkvalet är fyrboll, bästboll, poängbogey.
- Det är en handicaptävling vilket gör det till en tuff tävling för mej och Sonja, eftersom vi båda har lite lägre handicap måste vi båda spela på toppen av vår förmåga för att ha en chans över huvud taget. Och det lyckades vi med i måndags, säger Ulrica Lundgren.
Regionkvalet vanns av lag Monica Bergström och Marica Apelquist från Veckefjärdens GK med 42 poäng och med lag Sonja Lindman och Ulrica Lundgren från Arvidsjaur som tvåa på 41 poäng.
Till riksfinalen
De två främsta lagen i de olika regionkvalen är klara för riksfinalen som avgörs på Vidbynäs GC i Stockholm den 20-21 september. Sonja och Ulrica grejade finalbiljetterna i måndags.
- Men det var inte utan dramatik. Först blev vi uppropade som trea och vi tänkte "fanken också". Men när de senare ropade upp ettan sa en av kvinnorna i det laget att det inte kunde vara möjligt, att de inte alls hade så bra resultat. Det visade sig sedan att fel resultat hade matats in och prisutdelningen gjordes om, säger Ulrica.
De tre bästa lagen i Sverigefinalen får senare i höst åka till Frankrike för att spela landskamp mot ett franskt lag.
- Tävlingen i Frankrike går enligt Solheim Cup-regler. Det skulle vara jättespännande att få vara med där, men vi i så fall måste spela på topp i Sverigefinalen , då kanske det räcker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!