Väldigt stabilt, väldigt lite skojs

Det är tydligt att inga så kallade “wild cards” kommer med i Stefan Löfvens regering. Det blir inte mindre tokigt än såhär. Stefan Löfven gör noll chansningar. Man kan mest motta nyheten om de nya statsråden med en axelryckning. Och det är okej, det är precis så det gärna får vara.

10 september 2019 16:54

Ann Linde är inte ett dugg spännande än så länge. Vilket är bra, för Sverige behöver inte mer spänning i politiken, det som behövs är stabillitet. Linde som ny utrikesminister var en lågoddsare, och hon kommer jobba vidare med det arbete för en feministisk utrikespolitik som Margot Wallström påbörjade. Anna Hallberg är för många lite av en doldis, men det är samma med henne nu när hon tar över Ann Lindes gamla portfölj som minister ansvarig för utrikeshandel och Nordenfrågor.

Det intryck som den nya arbetsmarknadsministern, norrbottningen Eva Nordmark, gav på presskonferensen var följande: “Detta grejar jag. Jag kan det här.” Och där råder inte minsta tvivel från denna ledarsidas håll. Nordmark är en väldigt kompetent politiker som har lång erfarenhet av fackligt arbete, och som de senaste åtta åren varit ordförande för TCO, tjänstemännens centralorganisation. Hon kommer göra ett bra jobb som svensk arbetsmarknadsminister.

Det hade kanske varit lite skojsigare om Löfven valt en mer vänster-profilerad person till posten, för att skrämmas lite med Centerpartiet och Liberalerna. Men nej. Samtliga nya statsråd är passande ansikten utåt för vad hela regeringen Löfven står för: en bättre värld. Inom Annie Lööfs ramar.

Ledarkommentar

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kata Nilsson