Den borgerliga politiken bygger mycket på att man ska klara sig själv. Högern vill privatisera sjukvården, de vill inte höja bidragen och pratar gärna om hur mycket pengar höginkomsttagare skulle få i fickan om skatten var lägre i Sverige. Men när det kommer till svårare tider, som coronakrisen, ekar det tomt från högerpolitikerna. Varför? Svaret är enkelt, deras politik hade aldrig fungerat i ett sånt här läge.
 

Utan socialdemokraterna som majoritet i regeringen hade det här troligen aldrig skett. För socialdemokraters politik bygger på solidaritet, medans höger politik bygger på invidualism och eget ansvar. Men invidualism och eget ansvar hade aldrig fungerat i corona-krisen, inte ens för de rika. 

Det finns flera högerpolitiker som kritiserar regeringens arbete av covid19-krisen. Men sanningen är att det är deras politik som gör det svårt att förbygga krisen. Högerpolitikerna har privatiserat mer och sänkt skatterna. Det som behövs nu är skattepengar och statlig vård. Så klaga inte på regeringen.

Tack vare den får studenter, men också gymnasieelever, behålla sina studiemedel trots att skolorna stänger och går över till distansundervisning. 

Jag avslutar med att fråga er läsare ännu en gång, säg mig vem kan inte vara socialdemokrat efter den här krisen?