Just nu finns inga ungdomsgårdar i centrala stan och det behöver finnas för att Piteå ska kunna behålla sina ungdomar.

Först och främst är det viktigt att det finns många unga personer i kommunen för att den ska fortsätta vara självständig och självförsörjande. Genom att ordna en eller flera mötesplatser kan Piteå kommun behålla sina framtida samhällsbyggare.

Enligt studentkanalen Pite FM visar en undersökning att 84 procent av ungdomarna vill ha egna mötesplatser i centrala Piteå. Om inget görs kan det betyda att kommunen förlorar de unga genom att spara pengar och använda sig av kortsiktiga prioriteringar.

Ni vet väl att ungdomar kan begå brott när de är ensamma och inte har någonting att göra. Ungdomar kan också bli psykiskt sjuka och begå självmord. 

Det sägs att det blir dyrt för kommunen. Tror ni verkligen att det kostar mindre om ungdomarna väljer att flytta? Vad tror du att ungdomar kommer att hitta på när de blir ensamma? Brott, kriminalitet, självmord och droger. Det kan kanske kosta mycket att bygga mötesplatser men det kostar ännu mer om unga väljer att flytta härifrån.

Det är inte så konstigt att droger sprider sig när ungdomar inte har något att göra. De måste betala när de går ut och träffar sina vänner och vad händer när man inte har råd med det.

Slutligen vill jag säga att det dags att Piteås politiker lyssnar på ungdomarna och bygger en ungdomsgård. För att förhindra oro, kriminalitet och användande av droger borde politikerna fixa aktiviteter för ungdomar. Inte anställa poliser och vakter som jagar dem. 

Ungdomar har ingenting att göra. De är tvungna att hitta på någonting annars blir de deprimerade och ensamma. När de väl hittar någonting att sysselsätta sig med är det lätt att de hamnar på en farlig väg. Hjälp ungdomar och ge dem möjligheten att känna sig trygga i Piteå, så att de kan tänka sig att fortsätta leva här och vara de framtida personer som bygger samhället.