När jag hör Annie Lööf tala på kommundagarna om det respektlösa hat hon upplever att hon och hennes parti har blivit utsatta för, undrar jag om hon skämtar.

Självklart måste det vara ett skämt eller så tillhör hon de få människor i det här landet som inte förstår att det hon fått uppleva förmodligen inte ens kommer i närheten av det oförblommerade hat hon utsatt andra människor för alldeles oavsett om de kommer från vänster eller höger.

Alla som lyssnade till partiledardebatten kommer nog ihåg hur Annie Lööf, på sitt sedvanliga sätt, slängde ur sig oförskämdheter mot Jimmie Åkesson.

Det är inte svårt att se att Lööf själv tycker sig ha gjort en välgärning när hon vräker ur sig sitt ingrodda hat och att se och höra hur hon blir ytterst förvånad över att någon kan ha oförskämdheten att behandla henne på samma sätt.

Hon som tycker att hela Sveriges politiska framtid ”ligger på hennes axlar” och att det är hennes förtjänst att vi överhuvud taget har en regering.

Eftersom Lööf kräver att folk i fortsättningen ska visa sunt förnuft och respekt i åsiktsutbytet, förutsätter jag att hon och hennes Centerkamrater kommer att vara de första som visar människor med anda åsikter den respekt hon kräver av andra.