Mörkt, lite trist och tungt just nu

Redaktör'n längtar efter ljusare tider. Och perfekta textlängder från er skribenter.

KRÖNIKA Gunnel Ekman

KRÖNIKA Gunnel Ekman

Foto: Jens Ökvist

Krönika2019-11-07 16:57
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jo, det går tungt nu. Vintertiden, som ju är vår normaltid, uppskattas storligen på morgnarna, det är så mycket enklare att komma upp och ta sig iväg till jobbet då det  är ljust. Men på eftermiddagarna... suck!

När man är "inlåst" på jobbet hela dagen och det är kolsvart då man kommer ut och ska hem, ja då känns det tungt. Att både privatliv och arbete dessutom präglas av en del motgångar, sorger och problem – ja, då blir det ju inte direkt enklare eller lättare. Som jag längtar efter ljusare tider både bildligt och bokstavligt!

Arbetsrelaterade problem rör till exempel – igen – det här med textlängderna. Det är ytterst få insändare som  håller de stipulerade textlängderna (2500 tecken, 1600 tecken, 800 eller 450 tecken). Däremot i stort sett allt däremellan, vilket givetvis försvårar redaktörskapet. Ska jag kapa ner 1200-teckensartikeln till en notis på 800 tecken? Eller ska jag försöka "brodera ut" den till en 1600-ing? Ja, ni kanske förstår problematiken. Textutrymmena är fasta och jag kan inte påverka dem, istället är det innehållet jag får jobba med.

Fast helst ser jag ju att ni gör det själva!

Glädjande är annars tillströmningen av insända åsikter, det är verkligen gott om dem just nu, och särskilt att så många unga skrivit om saker som berör dem. Fortsätt med det!

Och Trevlig helg, alla!