Insändare REPLIK / Med anledning av: insändaren "Sverige, Sverige vart är du på väg" (11/9).

Läste insändaren om vart Sverige är på väg och det är ju en svartmålning utav guds nåde och det låter som om Sverige vore det land på jorden där man inte längre vågar att gå ut om man inte har livvakt med sig.

Den enda lösningen verkar tydligen då vara att Sverigedemokraterna får komma till makten för då kommer det att bli ordning och reda. Alla platser på polisutbildningarna kommer att fyllas och SD kommer att se till att det inte längre kommer att skjutas på gator och torg eftersom de kommer att kasta ut alla som inte uppfyller deras krav på hur en riktig svensk skall vara.

Det innebär ju att alla som inte håller med dem riskerar att kastas ut ur landet och om det står att läsa i Sverigedemokraternas principprogram sidan 15.

Hur farligt är det då att leva i Sverige och är vi verkligen ett land i fritt fall ? Enligt statistik från Eurostat under rubriken Intentional homicide victims in the EU (2018) så visar det sig att Sverige är på 10:e plats bland EU-länderna med 1,15 mord per 100 000 innevånare och vi är inte ens värst i Norden eftersom Finland ståtar med 1,6 mord per 100 000 innevånare.

Tittar man sedan på världsstatistiken som man hittar under länken sv.ripleybelieves.com/murder-rate-by-country så visar det sig att vi i Sverige befinner oss på 156 plats av 198 länder.

Det värsta landet att bo i är inte Sverige, däremot El Salvador med drygt 108 mord per 100 000 innevånare och ett land som Brasilien med sina cirka 200 miljoner innevånare har ungefär 54 000 mord per år medan vi i Sverige hade 108 (2018).

Nej, jag tror inte alls att det skulle göra någon skillnad om SD kom till makten för de är precis lika inkompetenta som alla andra politiska partier som ju borde börja att samarbeta istället för att klösa ut varandras ögon.

Men den hysteri som råder i detta land är ju inte bra eftersom rädda människor är farliga människor. Sverige är ju inget speciellt farligt land att bo i alls.