Nya tider väntar mig från och med nästa vecka. Jag lämnar nu redaktörskapet för Åsikts- och familjesidorna och går tillbaka till det jag är bäst på, nämligen att skriva. Fast från och med måndag dock inte på heltid som förut, utan på halvtid.

Jag och ärade kollegan sedan många, många år Torbjörn Carlsson har valt en "lösning" innebärande att vi under en (uppsägnings-)tid delar på en tjänst och jobbar halvtid innan vi om sisådär 2,5 år gör nåt annat, tar pension eller vad det nu kan bli. 

 

Det är ett upplägg som passar oss särskilt bra såsom varandes fackligt aktiva, då vi i och med det fick loss en tjänst i andra änden av las-listan när neddragningar skulle förhandlas. Det enda tråkiga är väl att vi, som varit arbetskamrater så länge, inte kommer att jobba tillsammans längre...

Men nog om detta. 

 

I denna min sista Åsikts-krönika noterar jag att den lokala debatten lever och frodas just nu, vilket är fantastiskt kul. Förutom egna små områden som upprör/glädjer, är det tre saker som dominerat senaste tiden – den planerade nedläggningen av Nattis i Arvidsjaur och högstadiet i Vidsel, vid sidan av personalens arbetsvillkor i vård och omsorg, framför allt äldrevården i Piteå. Bra att folk tycker till.

 

Jag tar den här sista chansen att på nytt uppmana er att fortsätta skriva. Gör det! Mina kollegor som greppar sidorna från och med måndag kommer att ta väl hand om er.

 

Och Trevlig helg, alla!