Insändare REPLIK / Med anledning av: artiklarna "Bankkontot hade upphört" och "Inaktiva konton får avslutas" (17/7).

Enligt Kicki Westerståhl får bankerna avsluta inaktiva bankkonton, sen påstår hon att alla bankkunder får tillbaka sin pengar, men det är inte sant.

Bankkunderna får inte tillbaka några pengar alls om man inte har kvar något kontonummer, knappt då heller. Vanligtvis kommer det upp med personnumret, men med personnumret får du absolut inte fram kontonumret när banken har avslutat kontot (utan kundens vetskap).

Så den som har ett långvarit sparande blir av med sina sparpengar när tillsynsmyndigheten ger bankerna tillåtelse att förverka pengarna och stänga ner kundens konto utan dennes vetskap.

I bibeln står att läsa "du skall icke stjäla". Nordea gör miljardvinster och Westerståhl påstår att det är kostnader för banken att ha ett konto som är inaktivt, så med andra ord ska man inte spara pengar på banken för då blir man av med dem.

Det är sant detta, konstigt att ingen har sunt bondförnuft kvar och skickar tillbaka pengarna till den rättmätiga ägaren. Men nej, Nordea har fått tillåtelse att ta kundens pengar... Hur ska detta sluta?