Rikssdagsseminarium med kvinnligt företagande i fokus

Andelen kvinnor som driver företag i Sverige inte har förändrats på 25 år. "För att få till en förändring krävs en attitydförändring", säger Mattias Andersson som deltar i ett riksdagsseminarium om kvinnligt företagande.

Ett riksdagsseminarium hålls på onsdag om kvinnligt företagande.

Ett riksdagsseminarium hålls på onsdag om kvinnligt företagande.

Foto: Eva Bofride/arkiv

Sverige2021-12-08 07:00

På onsdag 8 december deltar Mattias Andersson, näringspolitisk expert på Småföretagarnas riksförbund, i konferens i riksdagen om kvinnors företagande. Han kommer att delta i panel om att andelen kvinnor som driver företag i Sverige inte har förändrats på 25 år och vad som krävs för att det ska öka.

– I vår senaste rapport Hållbart företagande ser vi att det endast är 20 procent av företagare som har anställda som är kvinnor. Detta är den lägsta nivån bland samtliga EU-länder. För att få till en förändring krävs en attitydförändring kring företagande och politiska reformer för att göra det tryggt, enkelt och lönsamt för kvinnor att starta och driva företag, säger Mattias Andersson. 

Övriga deltagare är bland annat Laila Bagge, Peter Gönczi, Sara Brandt och därefter följer en politikerdebatt för att följa upp vad partierna kan göra. Under förmiddagen hålls även en panel om pandemins effekter på kvinnors företagande. Dagen anordnas av Womengage, Moderaterna, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!