Vid 15-tiden i dag samlades frivilliga vid OKQ8 i Långträsk för att delta i en ny sökinsats efter försvunne Joakim Ettefjord. Sökinsatsen som samordnades av FIKK, frivilliga insatser vid kris och katastrof, gjordes på ett av polisen utpekade områden. Vid 20-tiden på kvällen avbröts eftersöket utan att några nya fynd gjorts.

Tisdagens insats gick ut på att söka efter vägar i ytterområdena av de sökrutor som polisen markerat ut som intressanta. Sökandet kommer att fortsätta, då kanske med hjälp av drönare.

– Det är oländig terräng här uppe med skog och myrmark och en drönare kan ta sig dit vi inte kan gå, säger Per Huhta, som lett insatsen.

Han säger att information om nästa sökinsats kommer att läggas ut på FIKK:s hemsida. Den som vill delta kan kontakta insatsledaren eller sambandscentralen.

Joakim Ettefjord är 175 centimeter lång och väger 75 kilo, och har brunt kortklippt hår. Vid försvinnandet var Joakim mest troligt iklädd en grön huvtröja, svarta mjukisbyxor med vit text, vita skor och en mörkgrön keps. Han är tatuerad ”Albin” på halsen, och på armen står det ”Alex” med små stjärnor runt omkring.