GS-facket om varslen: "Ett tråkigt besked"

Måndagmorgonens besked om att 40 kollektivanställda måste lämna Lindbäcks har väckt många frågor hos de anställda.

"Företaget har varit bra på att informera om läget men måndagens besked kom ändå som en överraskning, säger Emmeli Persson, ordförande för GS-klubben.

"Företaget har varit bra på att informera om läget men måndagens besked kom ändå som en överraskning, säger Emmeli Persson, ordförande för GS-klubben.

Foto: Marianne Mannberg

Piteå kommun2019-10-21 17:34

Emmeli Persson har arbetat vid Lindbäcks bygg sedan 2005 och har följt utvecklingen vid både fabriken i Öjebyn och vid den nybyggda fabriken på Haraholmen. Sedan ett par veckor tillbaka är hon klubbordförande för GS-facket som har 237 medlemmar. Hon fick ingen rolig start på ordförandeskapet.

Måndagens besked var oväntat.

– Företaget har varit bra på att informera oss om det ekonomiska läget. Men varslet kom ändå som en överraskning, säger Emmeli Persson.

Hon säger att just nu går mycket av det fackliga arbetet ut på att vara ute på fabriksgolvet för att samtala med de anställda och lyssna.

– Vi får mycket frågor om bland annat LAS (Lagen om anställningsskydd). Nu har vi ett stort arbete framför oss där vi inväntar att bli kallade till förhandlingar med företaget, säger Emmeli Persson.

Hon säger om beskedet att det förstås är tråkigt och att det påverkar stämningen i de bägge fabrikerna, i Öjebyn och på Haraholmen.

Marie Lindgren som är kommunikatör vid Lindbäcks säger att förhandlingarna kommer att inledas snabbt.

– Vi behandlar redan nu den frågan, men vi har ingen exakt tidsplan för när det ska komma igång, säger hon.

PT har också sökt.......klubbordförande för facket Unionen vid Lindbäcks. Han ger via en kommunikatör vid Unionen i Stockholm besked om att han tillsvidare inte vill kommentera hur de aviserade varslen kommer att påverka Unionens medlemmar.

Karta: Piteå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!