Mer av allt på sommarfiket

Förra sommarens välbesökta fik på Pensionatet är nu inne på sin andra sommar, i år med två nya kafé-ansvariga och många nya visioner, planer och nyheter på menyn.

Lisa Hellmér och Patrik Johansson grundade Pensionatet förra året. ”Det känns som att det blir mer av allt den här sommaren”, säger Lisa Hellmér.

Lisa Hellmér och Patrik Johansson grundade Pensionatet förra året. ”Det känns som att det blir mer av allt den här sommaren”, säger Lisa Hellmér.

Foto: Rebecka W von Schantz

PITEÅ2014-06-26 18:56

Aktiviteter som via Fiket äger rum på Pensionatet under sommaren är bland annat måndagsauktioner med Piteåprofilen Leif Lidman, musikquiz om torsdagarna, melodikrysset om lördagarna och ett antal inbokade spelningar. Under PDOL-veckan kommer frukostkonserter att hållas via fiket, med möjlighet att dricka morgonkaffet till livemusik.

Upplevelseproducenter

Johanna Oxling och Malin Sibelius är entreprenörerna som står för såväl bakning och servering som evenemang på Fiket under sommaren. De är nyexade upplevelseproducenter från högskolan i Piteå. Medan Johanna framför allt har inriktat sig mot turism och destinationsutveckling, intresserar sig Malin för projektledande inom kultursektorn. Intressen som återspeglas i sommarens utbud av aktiviteter.

– Vi vill att det ska hända grejer i Piteå och vi har försökt att lyssna på vad folk har velat ha och utgå ifrån det. Det här är en ultimat möjlighet för oss att testa våra kunskaper, säger Johanna Oxling.

Ska kännas som hemma

Duon bodde ett halvår på Pensionatet fram till examen i början av juni. De tycker att det är fördelaktigt att ha spenderat så mycket tid i huset.

– Vi vill ju gärna att det ska kännas som att de som kommer till Fiket kommer hem till oss, och det blir ju lite så i och med att vi bott här innan, säger Malin.

– Man känner sig hemma här, fortsätter Johanna.

Det är ganska precis ett år sedan Lisa Hellmér startade Pensionatet tillsammans med Patrik Johansson. Ett omvälvande men spännande år, berättar hon.

– Allt känns väldigt nytt fortfarande och det har varit mycket att sätta sig in i, allt från bokslut och ekonomi till mysepys och inredning. Det känns som att det blir mer av allt den här sommaren, berättar Hellmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om