Många filmer står på kö när restriktionerna lättar

En lång rad filmer står på kö när publiktaket höjs till 50 personer. Det handlar om nya Sune-filmen, James Bond, Fast and furious 9 och Cruella.

Nya Sune-filmen, James Bond och Cruella är några av de filmer som har premiär.

Nya Sune-filmen, James Bond och Cruella är några av de filmer som har premiär.

Foto: TT

Piteå2021-05-27 06:00

Då regeringen höjer publiktaket öppnar även Filmstaden upp sina 35 biografer. Något som i sin tur ger en störtflod av nya premiärer som även landar i Piteå.

Danska "En runda till", som vann Oscar för bästa internationella film visas i veckan. Detsamma gäller "Nomadland" med Frances McDormand, som vann tre Oscar. På fredag har sex nya filmer premiär. Det är bland annat "Cruella" med Emma Stone som den dalmatinerälskande modedesignern. "Godzilla vs Kong" – en episk kollisionen mellan två ikoner, "Spiral. From de Legacy of Saw" – en skräckfylld uppföljare till Saw-filmerna och "Tove" – ett verklighetsbaserat drama om Tove Jansson skaparen av Mumintrollen samt även "En pudel i flocken" – ett familjeäventyr.

Från 4 juni visas bland annat den tredje "Conjuring"-filmen om spökjägarparet Warren och den 11 juni kommer Sune – Uppdrag Midsommar. Här bestämmer sig Sune för att vinna tillbaka kärleken Sophie igen genom att fira en riktigt romantisk midsommar med henne – precis som hans mamma och pappa gjorde för 20 år sedan.

– Lite längre fram kommer "Fast and furious 9" som många har väntat på och så äntligen nya Bond-filmen: "Bond – no time to die", säger Stefan Gustafsson, ägare av Bio 3:an.

Nya Bond-filmen är den 25:e i ordningen och skulle haft premiär i april förra året, men har skjutits upp två gånger på grund av pandemin. Nytt datum för premiär är nu satt till den 8 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!