Fisk med citrus

Lime är en underbar krydda och får vilken vardagsfisk som helst att stiga i graderna. Här kryddar vi friskt även med kusinen citron för att få smakerna dit vi vill.

Lime och citron är aldrig fel som smaksättare till fisk.

Lime och citron är aldrig fel som smaksättare till fisk.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-25 07:55

Limekryddad kolja

För 4 personer, 25 minuter

600 g koljafilé

3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

2 limefrukter

Att äta till:

fullkornscouscous

1 msk olivolja med citronsmak

ärter

limeklyftor

dill

Gör så här:

1. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist veteströbröd. Salta och peppra lätt. Riv det yttersta gröna skalet från limefrukterna.

2. Rör ned fullkornscouscous i kokande vatten och låt det dra på eftervärmen i fem minuter. Fluffa upp med gaffel samtidigt som du ringlar över citronkryddad olivolja.

3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja, cirka två minuter per sida. Pressa över saften från limen mot slutet. Lägg upp på bädd av couscous och fördela limeskalen över. Garnera med dill och servera med en klyfta lime och ärter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!