Konsum Norrbotten måste sanera fastighet i Lauker

Konsum Norrbotten måste avhjälpa den föroreningsskada som eventuellt finns på den före detta butiksfastigheten i Lauker, tre mil öster om Arvidsjaur.

ARVIDSJAUR2008-05-23 06:00
Det slår miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden fast i en utredning om vem som bär ansvaret för den förorenade marken på fastigheten. Det handlar om fastigheten Lauker 1:12, där det sedan 1940-talet och fram till 2003 fanns en livsmedelsbutik och sedan 1950-talet också bensinförsäljning. Fram till 1992 var det Konsum som ägde fastigheten och drev butiken. Bensinförsäljningen fortsatte till 1997, när Lauker Livs AB gick i konkurs. Butiksverksamheten upphörde 2003 i och med Lauker Handel AB:s konkurs.
Bensinpumpen finns kvar än i dag, och nu har kommunen utrett och funnit att det är Konsum Norrbotten som har ansvaret att avhjälpa de eventuella föroreningsskador som finns i marken.
Nämnden har därför förelagt Konsum Norrbotten att före
1 december i år att bekosta och utföra provtagningar avseende bensin- och oljeföroreningar i marken på fastigheten liksom den sanering av fastigheten som därefter kan komma att ske.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om