El-trubbel när synvårdsbussen drog iväg

Flera Arjeplogsbor hade bokat tid på synvårdsbussen när den kom till Arjeplog. Arjeplogsborna fick dock vända om och bussen rullade iväg.

ARJEPLOG2010-07-22 06:00
- Vi behöver el till all utrustning och vi fick inte tillgång till el, därför åkte vi vidare till Sorsele, berättar Pertti Suominen, chef för Östra Norrbottens synvårdsklinik.
Pertti Suominen förklarar att synvårdsbussen besöker många orter. Det enda ställe där det har uppstått problem är Arjeplog.
Boo Dufström, förvaltningsassistent på tekniska kontoret i Arjeplog är lite förvånad.
- Synvårdsbussen har fått stå gratis på torget. Kommunen har inte ens tagit betalt för el. Men någon plats var inte bokad den här gången. Vi hade ordnat med el om platsen bokats.
Hänvisades vidare
Tidigare har Arjeplog Lappland besöksservice, som drev turistbyrån, svarat för bokningar på torget. Den sysslan har inte följt med turistbyrån som nu flyttat in i Silvermuseet.
- Det kom in en kvinna från synvårdsbussen och ville få tillgång till el. Vi hänvisade till kommunkontoret, förklarar Anna Blomgren-Carlman på turistbyrån.
Pertti Suominen berättat att man trodde det var okej att ansluta bussen till ett motorvärmaruttag på torget, och gjorde det.
- Men det kom en man och drog ur kabeln, han sa att uttaget var hyrt redan. Så då drog vi vidare. Ska det vara så här kanske vi inte kan komma till Arjeplog i fortsättningen eller så måste vi ha elverk med oss.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om