Annonssamarbete med The Local Store

Starta hösten med nya favoriter från lokala butiken

The Local Store kickstartar hösten med uppskattade kampanjen – nämligen 20 % på alla jeans under september månad. Butiken erbjuder ett brett utbud med allt från stretchiga jeans till 100% bomullsjeans i både slim och regular till oversize och avslappnat. ”Vårt mål är att en ungdom, en pappa och en morfar tillsammans ska kunna hitta jeans i butiken och gå härifrån nöjda”, säger Simon, The Local Store i Gallerian Piteå.

The Local Store är en norrländsk butikskedja i Skellefteå, Luleå och Piteå som brinner för allt som rör mode: kläder, accessoarer, skor och mer därtill. Här finns ett brett utbud av alla internationella varumärken på jeans, bland annat Lee, Levis, Calvin Klein, Neuw, Wrangler, Woodbird, Carhartt WIP, The Blue Uniform och Nudie Jeans. Johnny Hedlund är en av delägarna och han brinner lite extra för just jeans. 

undefined

— I och med att vi har tre stora butiker nu så kan vi erbjuda en riktigt bra kampanj på jeans under hela september månad. Vi och våra jeansleverantörer vill visa upp för alla att vi har hela spektrumet av jeans. Att dessutom kunna ge 20% på alla jeans i butiken kommer nog att uppskattas extra mycket, säger Simon och fortsätter:

— Här finns det något för alla åldrar. Vårt mål är att en ungdom, en pappa och en morfar tillsammans ska kunna handla jeans i butiken och gå härifrån nöjda. Det finns alla passformer och jag är riktigt stolt över vårt utbud. 

Se hela utbudet här! 

Den perfekta passformen
Att hitta jeans som sitter rätt kan kännas som en djungel för många, men hos The Local Store finns det bra hjälp att få.

— Alla som jobbar här har koll på jeans och hur de ska sitta. En av de mest givande uppgifterna enligt mig är när man får hjälpa en kund att hitta perfekta jeans i rätt längd och med en passform som efterfrågas, säger Simon.

undefined
Simon Melberg, butikschef The Local Store Piteå

Vad som efterfrågas i butik varierar något mellan varje stad trots att avstånden inte är så långa.

— I Piteå säljer vi otroligt bra av Lee där svart och mörkblå dominerar. I Luleå är det mer tvättade jeans. Det är kul att det är skillnad på vad som trendar och vad kunder efterfrågar längs norrlandskusten. Vi anpassar utbudet i varje butik efter vad kunderna vill ha och uppskattar när de säger till om något saknas. Då ser vi alltid över om vi kan beställa in det, säger Simon. 

Vill du veta mer? Klicka här! 

Jeans är butikens hjärta
Simon har jobbat med jeans i över 10år, då hans föräldrar driver klädbutiker i Stockholm där han är född. Han flyttade till Piteå för fyra år sedan och trivs fantastisk på arbetsplatsen i Gallerian Piteå.

— Jag är glad över att vi hittat utmärkta medarbetare som jobbar på The Local Store. Gallerian är en fantastisk handelsplats och det har varit väldigt trevligt att träffa alla kunder från hela Norrland och norra Norge i sommar, säger jeansansvarig Simon.

undefined
Arian Aslani gillar att utbilda sig inom jeans.

Arian har nördat ner sig i jeans sedan han började i butiken. Leverantörer ser även ofta till att utbilda personalen på nya tvättar och kvalitéer vilket han tycker är inspirerande. 

— Det roligaste med det här jobbet är att hela tiden lära sig något nytt. Genuina jeansmärken som Levis, Nudie, Lee & Wrangler är dessutom duktiga på att resa hit och visa oss nya kollektioner.

— Vi är ett väldigt glatt gäng som jobbar tillsammans och det är alltid nära till skratt. Jag trivs verkligen här och gillar hur brett utbud butiken har. Här finns något för alla, såväl till tonårskillen och den vuxna som till den som önskar något avslappnat, uppklätt, tidlöst eller modernt, säger Arian.


Jeanstrender just nu
The Local Store ser ett något ledigare mode på jeans. Den klassiska 501:an från Levis är tillbaka för att stanna och har en något vidare fotvidd som lägger sig ovanpå skorna. Tidigare har den tighta passformen med vad modebranschen kallar taper-fit, att den smalnar vid fotankeln, varit stor. 

undefined
Mica Juuso har just vikt klart ett av jeansborden med nyheter.

— Den har absolut inte helt försvunnit, men vi ser att kunderna efterfrågar ett något bredare utbud nu. När det kommer till jeanstvättar så är gråa jeans definitivt på tapeten, men även mörkare tvättar med lite mindre ”mustascher”, det man kallar nertvättningen på låret, populärt just nu, menar Simon och fortsätter:

— Personligen gillar jag en straight passform i en gråtvätt som gärna får vara utan stretch. Det är det jag trivs bäst i just nu, men vi säljer nog bäst av Lou Slim, en slimmad stretchjeans från svensk/australiensiska Neuw. 

Avslutningsvis poängterar han återigen höstens kanske bästa erbjudande:

— Passa på att hitta dina nya favoriter nu i september då vi kör 20% på alla jeans!

Hitta din butik

The Local Store

Skellefteå: Citykompaniet, Nygatan 50

Luleå: Smedjan, Storgatan 36

Piteå: Gallerian, Prästgårdsgatan 35

Instagram: the_local_store 

Hemsida: www.localstore.se