Sång och musik på medlemsträffen

Den glada och sprudlande sekreteraren Synnöve Dellqvist inledde SPF Häggens medlemsträff på Lemon Tree. Detta med att hälsa alla välkomna och bjuda in till lunch.

16 mars 2020 05:30

Kön ringlade lång och det tog tid innan alla fått sin mat, men många uttryckte belåtenhet efteråt för en god lunch.

K-G Aasa och Anders Gunnarsson tog sedan vid och inledde sitt framträdande med ”Moon River”. K-G presenterade sig som medlem i SPF Norrbottens distriktsstyrelse och Anders som ny ordförande i SPF Seniorerna Åkerbäret i Luleå.

Vi fick oss till livs både historier med poäng, sång och musik. Vi fick lyssna till ”Ljus och värme”, ”Brännvinsvisan” och ”Jag har hört om en stad ovan molnen”. Det blev paus då och då för K-G hade en del problem med att hitta sina noter, men det verkade Anders vara van vid.

K-G spelade elpiano och Anders växlade mellan trumpet och flygelhorn. Vi fick veta att skillnaden mellan trumpet och flygelhorn är att den sistnämnda har en mjukare ton och passar bättre till viss musik.

K-G Aasa berättade lite om det arbete som bedrivs i distriktet och uppmanade oss att tänka på att vi ska synas som förening. Distriktets slogan lyder:” Syns vi inte finns vi inte”. Det är något vi ska försöka ta till oss ännu mera. De avslutade sedan med att spela ”Vi möts igen” eller som origmalet heter ” We´ll meet again” som framfördes av Vera Lynn och var en stor hit på 1940-talet.

Under hela mötet fick medlemmarna skriva ned sina synpunkter på studiecirklar och andra förslag. Styrelsen ska fortsätta att bearbeta dessa. Vår nye ordförande Torbjörn Lindkvist tackade för framträdandet och sen vidtog den sedvanliga lottdragningen. Torbjörn avslutade dagen med ett tack till alla oss som kommit och uppmanade nya medlemmar att stanna, så att de skulle få svar på alla sina frågor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gun Lindkvist