Humorduo gör krogshow om inredning

Med start den 28 januari ska Fredrik Lindström och Henrik Schyffert dissekera det svenska folkets - och sin egen - jakt på det perfekta boendet. Och det i en krogshow på Berns i Stockholm.

Underhållarduo på scen tillsammans för första gången. I januari nästa år har Henrik Schyffert och Fredrik Lindström premiär på sin gemensamma krogshow. "Han är hantverkaren och jag är teoretikern" beskriver Fredrik Lindström deras roller.

Underhållarduo på scen tillsammans för första gången. I januari nästa år har Henrik Schyffert och Fredrik Lindström premiär på sin gemensamma krogshow. "Han är hantverkaren och jag är teoretikern" beskriver Fredrik Lindström deras roller.

Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

STOCKHOLM 2010-08-24 06:00
Efter varsin hyllad enmansföreställning om svensk mentalitet respektive 1990-talet där de båda hjälpte varandra med regin, ska nu Fredrik Lindström och Henrik Schyffert grotta ner sig i varför de och så många av oss andra spenderar oändligt mycket tid, kraft och pengar på våra hem.
- Det här är ett försök att göra en föreställning på ett område där vi själva har trovärdighet. Vi erkänner att vi är hemnet-narkomaner, säger Fredrik Lindström och Henrik Schyffert fyller i:
- Vi är två män som vågar ställa oss upp och säga att vi är intresserade av inredning.
Perfekta boendet
Med sin krogshow som fått namnet "Ljust & fräscht", en krogshow om det perfekta boendet, ställer de frågan om hur det egentligen gick till när "olika nyanser av vitt skapade mer debatt än längden på vårdköerna".
Men finns det inte en risk att det blir för navelskådande, att det handlar för mycket om två sköna killar i Stockholms underhållningselit?
- Vi håller på med skämt. Är det så att folk inte skrattar, då har man varit för navelskådande. Det finns en teori om det där. När man skämtar så tar man publiken i handen och ska hoppa över ett stup. Är ämnet för långt borta och främmande tappar man publiken. Men är det för nära, då är det inget spännande att hoppa, säger Henrik Schyffert.
Gemensamt
Fredrik Lindström menar också att det i ämnen där man, det vill säga publiken och underhållarna själva, har mycket gemensamt, där finns det också utrymme för att bli mer allvarlig och mer analytisk.
- Då finns det mycket igenkänning och det skapar trygghet. Då kan du utmana publiken, menar Fredrik Lindström.
- Jag tror inte att Magnus och Brasse eller Hasse och Tage satt och tänkte på vad folk ville ha. De gjorde det som kändes roligt och samtida då. Det var ju det som gjorde dem bra. Så vi kommer inte att bjuda på lite sång, lite dans och lite naket utan på det vi är bra på, säger Henrik Schyffert och fortsätter:
- Det är en väldigt generös stämning än så länge. Vi har inte drabbats av "Det där är mitt skämt, det får inte du". Inte än. Men det kan bero på att vi inte kommit på så jätteroliga skämt.
FAKTA "Ljust & fräscht"
Den 28 januari har Ljust & fräscht med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert premiär på Berns Salonger i Stockholm.
De två jobbade tillsammans redan under den första halvan av 1990-talet, då med radioprogrammet Hassan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!