Här kan du gå in och klicka i vilka skolor som du har gått i.
Många av Piteås skolor har stora behov av renovering och reinvestering. En del av byggnaderna börjar ha många år på nacken är i behov av insatser för att kunna fortsätta användas. Läs om sorgebarnen och de goda exemplen.
Kolla in kartan där du kan se hur skicket är på skolan i ditt närområde. För att se mer information om skicket på skolan för muspekaren till byggnaden.
Mellan 60- och 80-talet uppfördes många byggnader med platta tak och invändig takavvattning. Med åren har konstruktionerna havererat och lett till vattenskador och inomhusmiljöproblem.
Det finns ett förslag om att Porsnässkolan ska rivas och byggas ny men än finns ingen finansiering klar för det.
Efter flytten från fuktskadade Porsnässkolan till modulerna vid Backgårdsskolan i slutet av oktober mår både personal och elever bättre.
Bun:s ordförande Hans Öhlund (C), står fast vid att en ny skola är det bästa för Norrfjärden.
Ljudnivån och inomhusluften lyfts av personal på Strömnäs skola fram som det bästa med den nya skolan som stod klar 2016.
Rosviks skola – kommunens lägst värderade.
Barnen på Böle skola berättar om sina tankar kring att skolan ska byggas om.
Väntan har varit lång, men nu är äntligen beslutet taget. Böle skola och förskola byggs ut och renoveras för totalt nästan 55 miljoner kronor.
Christinaprojektet beskrivs som Piteås mest komplicerade skolprojekt. Det presenterades våren 2015, var tänkt bli femårigt och skulle kosta 70 miljoner kronor.
Kommunalrådet Kata Nilsson (S), vill att Piteå bygger bort alla de skolmoduler som finns överallt i kommunen.
Skolchefen Malin Westling gläds åt de investeringar och reinvesteringar som nu görs i Piteås skolor.
Ulf Hartman, (C) ordförande för fastighets- och servicenämnden, vill fortsätta satsa på Piteås skolor. "De ska vara i så mycket topptrim som det är möjligt."
Mathias Lindmark, rektor på Solanderskolan ser fram emot att släppa in elever i de nya skolor som ska byggas på Solanderområdet.