Att deras lag i SDHL fick Modo som finalmotståndare, och kunde åka buss till den bortamatch de hade, var bra för Luleå Hockeys ekonomi.
– Det var ju också många som kom och såg den sista matchen mot Modo, säger Stefan Enbom.
– Vi har inte räknat ihop allt än, men vi gjorde ett miljonöverskott under slutspelet. Vilket var bra eftersom vi gjorde ett underskott under grundserien, tillägger han.
Han har tidigare uppskattat damverksamhetens grundserieunderskott till mellan två och tre miljoner kronor.
Vad det kommer att stå på den sista raden i Luleå Hockeys bokslut är enligt honom för tidigt att säga. De har budgeterat med vad han har beskrivit som en större förlust innan slutspel.
– Vi gick in i den här säsongen med ett stort eget kapital och en god likviditet. När den började hade vi 65 miljoner kronor på banken. Så vi valde att vara offensiva, sa Stefan Enbom i slutet av januari.
Inflationen i samhället har gjort att utgifterna har gått upp sedan budgeten sattes i början av förra året. Men sportcheferna Stefan Nilsson och Ulf Engman förbrukade inte hela den summa styrelsen beviljade dem.
Herrlagets två utsålda hemmamatcher i åttondelsfinalen och de två kvartsfinalmatcherna de är garanterade på hemmaplan innebär också ett tillskott.
Fast intäkterna från hemmamatcherna mot Örebro och Växjö är, trots ett ekonomiskt sett bättre slutspelsupplägg, inte så stora att Luleå Hockey kan nå ett nollresultat.
– Vi som bor i Norrbotten har många fördelar, säger Stefan Enbom.
– Men det kostar oss ungefär en halv miljon kronor att chartra ett flygplan. Så slutspelet är inte den kassako det är för klubbarna söderöver, som kan bussa sina lag till de flesta av bortamatcherna, tillägger han.
Han konstaterar sedan att lösbiljettsförsäljningen begränsas av det höga antalet säsongskort de sålde under fjolåret.