Hör du till dem som höll på att sätta lördagens morgonkaffe i vrångstrupen när du läste att nybyggda Stadsberget skulle bli tvunget att flyttas eller delvis rivas efter ett beslut från EU-domstolen? Eller hade du stenkoll på datumet och förstod genast att det var ett skämt? I vilket fall som helst var nyheten inte sann så om du för en stund blev orolig över att inte få njuta av några sommarblommor i centrum, eller drabbas av höjd kommunalskatt, så kan du slappna av.
Kommunalrådet Helena Stenberg som hjälpte till att understryka "riktigheten" i nyheten hör nu till den exklusiva skara av politiker och andra beslutsfattare som ställt upp och gett PT:s aprilskämt en extra knorr. Genom åren har bland andra kommunalråden Peter Roslund och Maj-Britt Lindström, landstingsrådet Kent Ögren och företagaren Christina Skoog medverkat vid mer eller mindre knasiga aprilskämt.
LÄS OCKSÅ: Så har PT skojat på 1 april genom åren
Just i år är det flera av landets tidningar som avstår från att publicera skämt. Anledningen är den allt intensivare debatten om fejkade nyheter och den snabba spridning de får via sociala medier. Även om aprilskämten är harmlösa vill tidningarna genom detta markera att de inte publicerar oriktiga uppgifter. Andra tidningar, däribland PT, håller fast vid traditionen.
– Aprilskämt är en fin gammal tradition som jag tror att läsarna förväntar sig att hitta i tidningen, säger Piteå-Tidningens nyhetschef Anders Thelin.
Han är inte rädd för att det ska uppstå missförstånd.
– Nej jag tror PT:s läsare om mer än så, säger han.