PT håller möte för prenumeranter som vill bli digitala

Att ta del av nyheter digitalt är inte självklart för alla – nu håller Piteå-Tidningen öppet hus för att enklare hjälpa läsare att navigera bland tjänsterna.

På onsdag håller Piteå-Tidningen träffar i Piteå och Älvsbyn för de som vill ha mer information kring digital läsning av nyheter.

På onsdag håller Piteå-Tidningen träffar i Piteå och Älvsbyn för de som vill ha mer information kring digital läsning av nyheter.

Foto: Mari Gustafsson

Piteå2024-04-20 06:30

I slutet på april får cirka 60 hushåll runt Älvsbyn och i ett kustområde utanför Piteå en papperstidning i brevlådan för sista gången. NTM-koncernen har valt att dra ned på utdelningen av papperstidningen i områden där distributionen är väldigt kostsam, i vissa fall mer än dubbelt så dyr som intäkterna för prenumerationerna.

– Jag förstår att det är ett tråkigt besked för de som berörs, men vi behöver fatta ansvarsfulla beslut för att säkra vår framtid och vi drar inte ner på den journalistiska bevakningen, säger Mari Gustafsson, chefredaktör på PT.

För att hjälpa fler att sätta sig in i de digitala möjligheterna har nu PT öppet hus i Piteå och Älvsbyn den 24 april.

– Vi anordnar kundträffen för att hjälpa våra läsare att komma igång med att läsa våra nyheter digitalt, säger Anna Philipson Bergman, som projektleder NTM Medias kundträffar.

I Piteå på Christina Kultur mellan 9 och 11 kommer prenumeranter kunna träffa medarbetare från redaktionen och de som inom koncernen arbetar med konsumentaffären. I Älvsbyn sker träffarna mellan klockan 13 och 15 i Älvsbyns bibliotek.

– Vi hjälper besökarna med personlig kundservice på plats. Det kan vara allt från hur man skapar ett användarkonto, vilka digitala tjänster vi erbjuder till hur man laddar ner våra appar. Eller få tips och råd kring hur man läser vår e-tidning på bästa sätt.

Läsarna uppmanas att ta med sin telefon, dator eller surfplatta.

– Då kan vi hjälpa dem rent praktiskt med att logga in och komma igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!