Alla har ännu inte fått kommun-fika

Kommunen ville uppskatta sin personal, men vissa har ännu inte fått "påskpresenten".

Kommunchefen Ylva Sundkvist försäkrar att alla kommunens anställda kommer att få fika, även om det inte blev till påsk. (Arkivbild)

Kommunchefen Ylva Sundkvist försäkrar att alla kommunens anställda kommer att få fika, även om det inte blev till påsk. (Arkivbild)

Foto: Tommy Norin

Piteå2020-04-29 08:09

Som Piteå-Tidningen tidigare har skrivit ville kommunen visa personalen uppskattning och samtidigt gynna de lokala företagen genom att bjuda på påskfika. Rekommendationen kom från kommunchef Ylva Sundkvist.

Jan Ställ, förvaltningschef för Fastighets- och serviceförvaltningen, tog frågan till sin stab som tog beslut om inköp av presentkort på 100 kronor till "hans" anställda. Motiveringen var att alla anställda skulle få ta del av gåvan (även sjukskrivna och hemmajobbande), att gåvan skulle uppfylla kraven på social (fysisk) distansering, att den skulle distribueras före påsk och att den skulle gynna det lokala näringslivet. 

Dock har inte alla fått ta del av någon uppskattning ännu. Vissa förskolor har varken bjudits på något gott eller något presentkort.

Ylva Sundkvist är medveten om att så är fallet, men menar att det inte är någon ko på isen.

– Jag vet att det inte har blivit gjort på några ställen, men så här är det: Vi har gått ut med rekommendationer att man ska visa uppskattning till sin personal och hinner man inte till påsk så hinner man kanske till valborgs. Alla kommer att erbjudas fika den närmaste tiden, säger hon.

Hon vill även påpeka att där det bjudits har det inte handlat om kaffe och bullar, utan antingen tårta eller smörgåstårta.

– Att det ännu inte bjudits på vissa ställen kan exempelvis bero på att enhetschefen har varit ledig, men alla som vill ska få fika. Det är bara bra för våra företagare att de här inköpen kommer successivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!