4A segrade i Mattematchen

Klass 4A på Pitholmsskolan tog hem segern i Mattematchen. "De är så glada. En del har klivit upp sex på morgonen för att hinna vara med och tävla så mycket som möjligt", säger läraren Marie Dissanayake.

14 april 2019 21:30

PT har tidigare berättat om mattetävlingenför elever i årskurs 1 till 4 i grundskolan. Mattematchen är en onlinetävling där entusiasm är det som räknas och belönas. Från Pitholmsskolan var klasserna 4A och 4C med och tävlade. Totalt var 1098 lag i hela Sverige med 2019. Det har varit möjligt att spela mellan klockan 7 och 14 varje vardag samt under lov. 4C kom på sjunde plats.

För några år sedan var Marie Dissanayakes dåvarande fjärdeklass med och resultatet blev tvåa i Sverige.

– Jag jobbar mycket utanför läromedlen. Läroplanen talar om vad jag ska lära ut inte vilka läromedel vi ska ha. Jag tror de lär sig lättare om de har roliga upplevelser, säger Marie Dissanayake.

Hon berättar att eleverna haft en grupp i sociala medier där de peppat varandra under tävlingen.

– Totalt under dessa två månader är det en eller två dagar som de inte legat etta. De har varit otroligt målmedvetna och hela tiden strävat efter att vinna. Såna här saker jobbar ihop eleverna som grupp väldigt bra, säger Marie Dissanayake.

Förstapriset är en licens på spelet för hela skolan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Enberg

Ämnen du kan följa