Mera

Fynda populära lokala böcker

Sverige

Fynda populära lokala böcker

Nu endast 59 kr/bok.

MERA läsning för dig som är prenumerant. Du har alltid MERA-rabatt på många lokala böcker i vår shop. Just nu har vi extra lågt pris på flera av dem. Följande böcker kan du köpa för endast 59 kr. 
Boken Människor i Norrbotten är slutsåld, men vi har flera av de andra kvar. 

Gäller begränsat antal böcker, så först till kvarn gäller.

Köp fler böcker samtidigt - fri frakt över 230 kr.

 

 

I

undefined
Stidbara Siri % Modia Märta

Stridbara Siri & Modiga Märta
av Marianne Westin

Så här 100 år efter den allmänna rösträttens införande berättar förre Kurirenmedarbetaren Marianne Westin om Märta Bucht och Siri Holm. De var lärare och rösträttskämpar liksom så många i början av 1900-talet.

Boken Stridbara Siri & Modiga Märta handlar om deras kamp för saker som vi idag tar för givet, men borde ha mer omsorg om; rösträtt och demokrati, engagemang och kamp.
Men den handlar också om Luleå, om kunskap och folkbildning och om början på förra seklet då Luleå var en småstad på väg att växa.

Just nu extra lågt MERA-pris: 59 kr 

I

undefined
Halleluleå


Halleluleå! av Åke Åredal

Testläst av femteklassare på Östra skolan, Luleå, som gav den toppbetyg. Tillhör du den äldre generationen kan vi garantera hög nostalgifaktor.
Lekande barn i en liten stad - som förändrats.
Boken omfamnar en samhällsutveckling under fem generationer i Sverige. Den handlar om en familjs klassresa från fattigdom till materiellt välstånd. Familjen bor i en liten stad och handlingen utspelar sig i den lilla staden. Barn leker på stranden och älven, och i skogen och bergen – platser som inte finns kvar idag på samma sätt. Det är äventyr på liv och död. En bok för ung som gammal.
Just nu extra lågt MERA-pris: 59 kr 

I
 

undefined
Drömmen om söderhavet


Drömmen om Söderhavet
av Bo Sonny Eriksson
En vinddriven sjöman söker sin dröm om Söderhavet. Slumpen för honom till en okänd folkspillra ute på Stilla Havets vattenvidder. Hans liv blir det paradis han drömt om, nästan. Danskt band. 162 sidor.

 


SLUTSÅLD
Boken Människor i Norrbotten
Intervjuer som griper tag, gör att du får en tår i ögonen eller bara ler brett. 100 ögonblicksbilder av ett fantastiskt län. 100 människor. 100 berättelser. Var och en helt unik.

År 2019 fyllde Norrländska Socialdemokraten 100 år. När idén föddes att under NSD:s jubileumsår porträttera 100 helt vanliga norrbottningar, kändes den nästan övermäktig och samtidigt högtidlig. Att få dem att öppna upp och berätta historier från deras egna liv. Smått, stort, sorg och glädje. Det som kallas livet.

På 204 sidor har vi samlat det unika material som reportern Viktoria Berglund och flera andra NSD-journalister arbetat fram under nästan ett år. Här hittar ni berättelsen om 83-årige Jan-Olov från Boden som säljer lotter på Coop och älskar ljudet av både kundvagnar och barn. Ni får ta del Andreas liv som förändrades i ett ögonblick när han skadades under en hockeymatch och hamnade i rullstol. Ibba-Ristin i Jokkmokk har levt i 103 långa år och berättar mustigt att hon ”inte hållit på med nå kärlek.”

Just nu extra lågt MERA-pris: 59 kr 
Ord pris: 150 kr

 

Med reservation för felskrivning, slutförsäljning och eventuella förändringar.