Sedan en tid står det klart hur Region Norrbotten och länets 14 kommuner ska styras när nyårsklockorna ringer in 2023.
Tydligt är att Norrbotten inte längre är lika rött. Länet förblir förvisso ett starkt S-fäste även efter valåret 2022. Socialdemokraterna tar tillbaka ledartröjan i Region Norrbotten och får sköta ordförandeklubborna i elva av länets kommunstyrelser.
Men partiet har tappat mark på sina håll och blivit mer beroende av samarbete med andra.
I Arjeplog ökade S något jämfört med valet 2018. Där etableras nu ett nytt samarbete mellan S och Liberalerna.
"Vi har sträckt ut en hand till alla mindre partier och vi har kommit överens med L", säger Isak Utsi (S), som får fortsatt förtroende som kommunalråd, till Piteå-Tidningen.
I Arvidsjaur har kommunalrådet Lars Forsgren (S) varit ett effektivt vallokomotiv.
Partiet ökade med fem procentenheter till 41,1 procent i valet och fortsätter att leda Arvidsjaur i samarbete med V.
I Boden gjorde S ett exceptionellt val – en ökning med hela 14 procentenheter.
Partiet kommer att styra Boden i koalition med Sjukvårdspartiet. Kommunalrådet Claes Nordmark (S) betonar vikten av breda lösningar.
"Vi har en period av enorm utveckling framför oss. Det ska byggas 3 200 nya bostäder fram till år 2030. Vi måste satsa så att det ryker om det för att vi ska landa den här fantastiska etableringen. Stålverket måste på plats", säger han till NSD.
I Gällivare blev kommunvalet blev en rejäl missräkning för S. Partiet minskade från 34 procent 2018 till 27 procent i årets val.
En försvagad socialdemokrati fortsätter dock att styra Malmfältskommunen tillsammans med Miljöpartiet.
I Haparanda blir Nina Waara (S) nytt kommunalråd efter Socialdemokraternas valframgång.
Det väntar emellertid ingen lätt resa för det nya styret. S och samarbetspartiet V kommer att styra i minoritet och behöver söka bredare majoriteter för att få igenom sina förslag.
I Jokkmokk gjorde S gjorde ett mycket svagt val. I fortsättningen kommer inlandskommunen att styras av en kartell bestående av det lokala partiet Framtid i Jokkmokk, Samernas väl, Vänsterpartiet och Miljöpartiet
Som tidigare påpekats på NSD:s ledarsida ska det bli intressant att se hur det kommer att gå för denna brokiga samling att försöka enas kring en gemensam politik.
Det sammanhållande kittet har varit missnöjet med det tidigare (S)tyret. Men det är något annat att forma en egen fungerande politik.
I Kalix gick det bra för S i valet och Susanne Andersson (S) fortsätter som kommunalråd. Partiet bildar majoritet tillsammans med MP och C.
"Jag är glad och stolt över valresultatet. Det visar att många tycker att vi har gjort ett bra jobb under de fyra år som varit" säger Susanne Andersson till NSD.
I Kiruna noterade S sin största valframgång sedan början av 1990-talet. Partiet backades upp av 41 procent av kirunaborna och återtar nu makten i stadshuset. Det bildar nytt kommunstyre tillsammans med V, Feministiskt Initiativ och Samernas väl.
Samverkan är nyckelordet för den nya kommunledningen.
"Vi är ödmjuka inför alla utmaningar", säger nya kommunalrådet Mats Taaveniku (S).
I Luleå fortsätter Carina Sammeli (S) att vara kommunalråd. Men det sker i samarbete med nya partners. I fortsättningen är det rödgrönt samarbete som gäller i Luleåpolitiken.
"Vi ska ha ett samarbete under kommande fyra åren i samtliga frågor som rör kommunen", säger hon till tidningen.
I Pajala är S fjärran från resultatet i kommunvalet 2014 när partiet hade stöd från hela 46 procent av väljarna. I valet 2022 blev det 28 procent.
Ulrica Hammarström (S) förblir ändå kommunalråd tack vare samarbetet med KD, C, M och Sjukvårdspartiet.
Det skulle dock inte skada om hon och S även kom på samtalsfot med det lokala partiet Framtid S. Det är ett parti som består av tidigare socialdemokrater och borde ligga S ideologiskt närmare än högerpartierna.
I Piteå har det vuxit fram ett nytt intressant mittensamarbete efter valet.
S fortsätter att leda kommunen. Kommande mandatperiod blir det dock i armkrok med C.
I Älvsbyn blev valresultatet inte vad S hade hoppats på – och nu övertar M, KD, L och SD rodret i kommunen.
Johan Dahlqvist (M) blir nytt kommunalråd. En traditionellt mycket röd kommun har blivit blå.
I Överkalix fortsätter socialdemokratin att regera på egen hand.
Valresultatet på 51,5 procent är ett styrkebesked från Niclas Hökfors och hans partivänner.
I Övertorneå gjorde en splittrad socialdemokrati ett uselt val – historiskt låga 20 procent. Många gamla S-väljare har gått till det nya lokala partiet Framtid S Övertorneå.
Konsekvensen: Tomas Mörtberg (C) kommer att leda kommunstyrelsen även kommande fyra år.
Ännu en gång har vi sett exempel på hur (S)plittring och lokala bråk bara gynnar socialdemokratins politiska motståndare.
Det bör vara en lärdom inför framtiden.