Här är lösningen på PDOL:s problem

Jag har lösningen på PDOL:s problem med brist på arrestvakter och Fredrik Nilsson kan som festivalgeneral genomföra det helt på egen hand, skriver signaturen "Problemlösaren".

Mitt tips är att förbjuda all alkohol under PDOL. Då behöver ingen polis vakta några överförfriskade personer, skriver signaturen "Problemlösaren".

Mitt tips är att förbjuda all alkohol under PDOL. Då behöver ingen polis vakta några överförfriskade personer, skriver signaturen "Problemlösaren".

Foto: Kenny Johansson

Insändare2023-06-11 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I PT den 8 juni beklagade sig Fredrik Nilsson, festivalgeneral för PDOL, över att säkerhetsbolaget Securus inte kan få fram väktare till arresten. Poliser riskerar att behöva vakta överförfriskade människor eller skjutsa dem till Luleå under PDOL. Polisen delar oron och ser risker med att fler personer begår brott eller blir utsatta för brott istället för att sova av sig ruset i arresten. Fredrik Nilsson är också orolig för hur det ska gå för dem mellan 18 och 25 år som inte har druckit så mycket alkohol tidigare och som kanske blir överförfriskade.

Det finns en mycket enkel lösning på hela den här problematiken och det är bara Nilsson som kan lösa det.

Mitt tips är att förbjuda all alkohol under PDOL. Då behöver ingen polis vakta några överförfriskade personer. Det kommer inte heller att begås några grövre bott varken av överförfriskade personer eller mot sådana. Istället kan vi Pitebor få en trevlig festival där vi kan dansa och le utan alkohol i kroppen. 

Ett annat alternativ är att du som läser detta skippar alkoholen så att det blir färre påverkade människor på området. Då blir det lättare för polisen att identifiera de som behöver bli omhändertagna. Med fler nyktra vuxna på området minskar också risken för brott.