Utställning samlar tre års konstverk

Den 8 maj höll Strömbackas bild- och formgivningselever vernissage för utställningen ”Ge oss lite space”.

9 maj 2019 18:00

I glasentrén på Strömbackaskolan är space:t upptaget av en mängd olika alster. Utställarna är elever från det estetiska programmet med inriktning bild och form, som ställer ut flera olika verk som de hunnit med att göra under deras tre år på gymnasiet. Utställningen “Ge oss lite Space”innehåller alster som varierar i såväl form och färg som i teknik. Vissa arbeten är individuella medan andra uppgifter, exempelvis de omgjorda stolarna, är ett projekt som hela klassen har utfört. I stoluppgiften fick varje elev en utlottad, secondhandfyndad stol som de sedan fick göra precis vad de ville med - och resultatet varierade mycket.

– Det var ett väldigt spännande projekt och alla gick åt helt olika håll. En person behöll enbart stolssitsen”, säger Kieran Smedkvist som ställt ut några av sina verk.

En del alster är gymnasiearbeten medan andra är extraprojekt som gjorts på sidan om eller när övriga arbeten var färdiga. Några alster från Jolin Sundgrens gymnasiearbete hängde på en vägg för mindre färgglada verk. De föreställer svarta, smala skepnader - något som hon själv kopplar till mardrömmar.

– Illustrationerna är inspirerade av mardrömmar då det i dessa ofta är svarta figurer som man blir jagad av, säger Jolin Sundgren om hennes examensarbete.

– Man tar även inspiration från andra teckningar men man får absolut inte rita av dem. Det är olagligt.

En vanlig dag för en elev på bild- och formprogrammet består oftast av många timmar sittandes i sina ateljéer och det frekventa arbetet visas tydligt på de färdigställda objektens antal. Trots att klassen är relativt liten är de färdiga verken många.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Eriksson

Ämnen du kan följa