Sommarprat du inte får missa

Gräsklippningssäsongen är igång och vad passar bättre att ha i lurarna än sommarpratare? Här kommer sju personligheter du inte får missa.

22 juni 2017 13:32

 

Richard Tellström // 4 juli

Kanske mest känd är han från programmet ”Historieätarna” där han genom sin expertis tar med programledarna och tittarna på en matresa. I sitt sommarprat kommer han att prata om just mat och måltider, samt vad en mathistoriker egentligen gör på dagarna.


Dagny Carlsson // 10 juli

Förmodligen den äldsta sommarprataren någonsin med sina 105 fyllda år. Som 100-åring startade hon sin blogg ”Blogga med mig!” efter att ha gått en datakurs. Sedan dess har hon både gjort TV och skrivit en bok, och on tycker inte att det var bättre förr!

.


William Spetz // 11 juli

Ung men redan folkkär. Han har hunnit med att medverka i flera produktioner, både i TV, radio och på teaterscenen. I våras turnerade han runt med en soloföreställning tillägnad sin bortgångna mormor, vilket han även kommer att prata om i sitt sommarprat.

 


Tove Lo // 15 juli

Från att ha varit nästan okänd till att ha streamats över 500 miljoner gånger på Spotify. I sitt sommarprat kommer Tove Nilsson behandla sånt hon vet att hon inte är ensam om - allt från att laga krossade hjärtan med kemikalier till depressioner.

 


Linnéa Claesson // 17 juli

Handbollsspelaren som fick nog av att bli sexuellt trakasserad och startade det numera ganska kända instagramkontot @assholesonline. I sommarprogrammet kommer hon att prata om porr, våltäktskultur och rasism, men framför allt vad vi kan göra åt det.


 

Aron Andersson // 1 augusti

En äventyrare av rang som både bestigit Kebnekaise, cyklat till Paris och åkt skidor till Sydpolen - som rullstolsburen. I sitt sommarprat berättar han om hur hans mentala träning ser ut och hur den får honom att klara av jobbiga situationer i livet.

 


 

Miram Bryant // 2 augusti

Trots hennes ringa ålder har hon redan turnerat i världen med låtar som ”Push play” och ”Rocket” samt vunnit Årets Göteborgare. Hennes sommarprat kommer att handla om den låda som hon hittade i barndomshemmets källare och vad som egentligen fanns i den.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hanna Eriksson