På äventyr i Sydostasien

Alice Sandberg, Malin Högling, Wilma Dahl, Mathilda Holmberg och Anna Dahl befinner sig på en tre månader lång backpacking-resa genom Sydostasien. Hittills har de gjort allt från att åka höghöjdsbana till att upptäcka vattenfall.

29 april 2019 19:50

Tjejerna berättar att de alla hade varit intresserade av att resa länge, och konceptet med backpacking lät spännande och lockande. Efter att alla fem tagit studenten förra sommaren har tjejerna jobbat hårt för att spara ihop pengar inför resan.

– Vi jobbade fram till mars detta år och vår budget för hela resan ligger mellan 30 och 50 tusen kronor, berättar Alice Sandberg.

Än så länge har gänget hunnit besöka Thailand, Kambodja, Vietnam och Filippinerna. Resan kommer pågå i ungefär tre månader, och tjejerna har många platser de vill hinna besöka. Härnäst väntar resor till bland annat Bali och Singapore och just nu befinner de sig på ön Siquijor i Filippinerna.

Tjejerna är överens om att resan hittills har varit mycket lyckad. Några höjdpunkter har varit höghöjdsbana och dagsfest i Kambodja och canyoneering i Filippinerna. Det sistnämnda innebär att man tar sig genom vattenfall genom att både klättra, simma och hoppa från klippor.

– Det är ett måste om man någon gång besöker Filippinerna, menar de.

Vykort från Filippinerna

Hej allihopa!

I skrivande stund är vi på ön Siquijor i Filippinerna och idag har vi utforskat ön genom att hyra moppar. Olyckligtvis fick vi punktering och behövde leta rätt på en verkstad, men så är det när man backpackar - allt går inte alltid som man tänkt sig! Vi lyckades tillslut ta oss till det vackra vattenfallet ”Cambugahay Falls” där vi badade och svingade oss i lianer. På kvällen blev det finmiddag på restaurangen Dagsa, så gott! Ni får jättegärna följa vår Instagram för denna resa @livsnjutarnaiasien där ni kan följa vår resa dag för dag!

Kram, Alice Sandberg, Malin Högling, Wilma Dahl, Mathilda Holmberg och Anna Dahl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hanna Lindmark