Julafton är troligen än av årets mysigaste högtider, men det finns en risk att samma schema återupprepar sig år efter år. Pigga upp stämningen på julafton med en ny aktivitet som komplement till de traditionella.

Under julhögtiden är det särskilt viktigt med en samhörighet mellan nära och kära, därför kan det vara givande med aktiviteter som för familjen samman.

Kahoot är en digital frågesport med flervals alternativ där det är möjligt att skapa egna frågor. Förhör familjen eller be alla skriva 3 frågor om sig själva som de tror att inte så många kan svara på. Exempelvis ”Varför slutade Erik som pilot?” eller ”Hur många gånger har Agda flyttat?”. Kanske får ni reda på något ni inte visste innan.

Att utmana varandra på olika uppdrag är också roligt, exempelvis ”Kan Oscar äta en piggelin snabbare än Stefan?”, ”Vem kan stå på ett ben längst?” eller ”Vem kan sticka fyra rader snabbast? Välj gärna ganska jämna opponenter och låt resten av släkten gissa vem som vinner. Ett så kallat ”musikquiz” eller ett frågespel är också en höjdare som alla kan vara med på, kanske med ett juligt tema dagen till ära. Att ta in lite nya rätter på julbordet kan också bli en succé.

Kanske borde dina släktingar anstränga sig lite för paketen Istället för den traditionella julklappsutdelningen. Låt alla skriva lappar med ledtrådar och gömma paketen på platsen. Glöm bara inte själv bort var du har gömt dem om dina ledtrådar skulle vara så kluriga att ingen hittar dem, annars blir det nog dålig stämning.

Extratips! Gör din släkt ännu mer närvarande och inför en mobillåda.